mandag den 21. maj 2012

Kartoffelsalat á la Coco & Co.

Som nævnt i hele 2 indlæg smed jeg en kartoffelsalat på bordet i lørdags, som ikke var som alle andre. Jeg aner ikke hvor opskriften stammer fra, og jeg ved ikke om nu også er så usædvanlig, men jeg har aldrig fået den andre steder end i min familie, hvor min farmor altid lavede den, så derfor :o)

Jeg kan faktisk heller ikke de helt eksakte mål, men nu prøver jeg at skrive det, og så kan jeg kun anbefale at smage sig lidt frem.


Kartoffelsalat á la Coco & Co. (4 pers.)
1 kg kartofler (gerne asparges, men det er bedst med nogle som er gode og faste)
1dl piskefløde
100g mayonnaise
1 spsk lys eddike
1 spsk sukker
1 nip salt
10-15 cherrytomater
purløg

Kog kartoflerne med skræl på i letsaltet vand og pil dem derefter. Du kan også bruge skrabede kartofler, men pillede er bedst. Sørg for at kartoflerne er godt kølet af, inden de blandes i dressingen.
Pisk fløden til flødeskum, rør det sammen med mayonnaise, eddike, sukker og salt, og smag til. Det skal smage tilpas sødt og syrligt på en gang, og må ikke være FOR flødeagtig, da det jo ikke er en frugtsalat. Vend kartoflerne i, pynt med cherrytomater og klippet purløg.


Jeg kan godt forstå, hvis der er nogle som virkelig kan undre sig over, om dette mon kan smage godt, men jeg kan kun sige: "prøv det, prøv det" :o) Selvfølgelig vil der være nogle, der vil synes at det er lige specielt nok, men jeg vil også godt vædde med, at der også er nogle som vil være fan :o)
 

19 kommentarer:

 1. Prøv også at putte LIDT sennep i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg ikke, at jeg ville bryde mig om... men derfor kan andre jo godt prøve det

   Slet
 2. Den smagte skønt, så den vil jeg prøve at lave så snart der er nye kartofler at få til rimelige penge. Kartoffelsalat og frikadeller er en af mine livretter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for at høre :o) Uh ja, kartoffelsalat og frikadeller er MUMS :o)

   Slet
 3. Sådan er kartoffelsalaten også altid blevet lavitet i min familie... Super skøn side du har, bruger tit dine opskrifter....
  Mvh Liza

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for roserne :o) Jeg er glad for at høre, at der også er andre, som kender denne lækre form for kartoffelsalat :o)

   Slet
 4. Ja den er meget anderledes end den måde, jeg normalt laver min favoritkartoffelsalat på ... der er både cornichoner, hakket rå løg, ærter og ristet bacon i! Men din ser sørme god ud, så jeg tror den må prøves en dag, hvor turen på motionscyklen har været LANG:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, ja det er noget af en forskel! Men din lyder nu også ganske interessant :o) Jep, laaang cykeltur påkrævet ;o)

   Slet
 5. Det er altså den rigtigste måde med flødeskum i - det er der nemlig også i min mors opskrift,der er så også creme fraich, et lille nip sennep og et drys karry i :D Det smager altså bare bedst!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi - nemlig, flødeskum er helt korrekt :o) Din mors opskrift lyder nu heller ikke helt ringe, den skal vist prøves en dag

   Slet
 6. Det er lige præcis DEN opskrift på kartoffelsalat jeg har ledt efter i guderne må vide hvor mange år :) :) Fik den som barn og jeg simpelthen elskede den! Fik så tillusket mig ingredienslisten men ikke selve opskriften for en del år tilbage og har så gransket net og bøger efter denne opskrift! Nu er det anden gang jeg laver den og den smager mere og mere af barndom :) :) Så et tak til dig for at have lagt den ud (selvom det er nogle år siden du har sat den på ;) ) Mange hilsener Betina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommenter Betina. Den gjorde mig så glad! Det er meget fedt at kunne hjælpe på den måde, og endnu bedre at du så samtidig synes opskriften er en succes :-)

   Slet
 7. Hvor lang tid før kan man lave den... Er lidt i tvivl pga fløden nemlig 🤷‍♀️
  Kh Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kan godt holde en dag eller to på køl

   Slet
 8. Sådan laver jeg den også, det er den bedste

  SvarSlet
 9. Et fintskåret løg og smagt til med lidt eddike og til sidst pyntet med persille og tomatbåde. Så er den nøjagtig som min mor altid har lavet den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en skøn opskrift! Og sjovt med lille bitte små forandringer, som kan give en kæmpe forskel på resultatet :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...