I England købte jeg udover de små tærteforme også et par almindelig tærteforme med løs bund. Dem blev jeg nødt til at teste forleden dag, og derfor stod aftensmaden på tærte. Ja, ja - jeg ved godt, at det meste af alt ligner æggekage, men det er altså tærte :o)
Tærten blev lavet efter den opskrift jeg efterhånden altid bruger til tærte...
Tærte med kylling, løg og tomater
Tærtebund: (Mad! 02/2011)
60g hvedemel
140g grahamsmel
1 tsk salt
60g smør
100g fromage frais
evt. 1 spsk vand
Æggemasse:
2 æg
2 dl letmælk
1 tsk salt
1/4 tsk peber
Fyld:
ca. 250g kyllingeinderfilet
5-6 solmodne tomater
2 løg
Bland hvedemel og grahamsmel, og sigt det ned i en
skål sammen med salt. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melet med
fingrene.- Tilsæt fromage frais, og saml dejen hurtigt. Er dejen svær
at samle, kan du tilsætte lidt vand. Lad dejen hvile i 30 minutter i
køleskabet. (Jeg valgte i stedet at smide de 2 slags med, salt og
smør i foodprocessoren, og køre det helt fint. Tilsæt fromage frais og
kør igen. Tilsæt en smule vand indtil dejen samler sig i en klump)
Tænd ovnen på 180 grader. Smør formen med lidt olie. Rul dejen tyndt
ud på et meldrysset bord, og læg den over i formen, så den dækker bund
og kanter. Prik dejen med en gaffel, og bag tærtebunden i ovnen i 10
minutter.
Steg kyllingeinderfileterne på en pande i lidt olie. Når de er brunede tilsættes finthakket løg, og lad det stege i et par minutter. Skyl tomaterne og skær dem i halve på tværs. Fordel de 3 dele af fyldet i den
forbagte tærteform. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen og fordel
æggemassen over den fyldte tærte.
Bag tærten i ovnen i ca. 25-35 minutter og server evt. med lidt salat til.
uhm, alt sammen yndlingsingredienser.... herligt hvis man kyllingerester ....
SvarSletJa, det passer perfekt til kyllingerester :o)
SletSikke en smuk tærte :-)
SvarSletKH
Birthe
Tak - og meget velsmagende også :o)
SletDen er virkelig god! Tak for opskriften:)
SvarSlet