søndag den 26. august 2012

Cannelloni med sommerporrer, fennikel og æble

Jeg har været en meget dygtig Skagenfood-kunde i denne uge, og har lavet alle opskrifterne fra ugens kasse :o) Både fisk og grøntsager. Derfor kommer her den sidste, nemlig en lækker vegetar-opskift, som jeg tilføjede en smule kød til, men som faktisk slet ikke var nødvendigt!

Normalt er jeg ikke den helt store fan af fennikel, jeg synes det kan være noget overvældende i sin smag. Men denne ret var virkelig lækker, og havde en tilpas diskret fennikel smag... og Junior var endnu en gang stor fan, ligesom både husbonden og jeg. Lad mig være helt ærlig - en ret Junior kan lide er en god ret herhjemme, så ved vi at vi er på rette spor :o)

Jeg brugte grønne lasagne-plader, og satte tomatsaucen over først, men ellers var det ret meget ligesom opskriften, som jeg dog alligevel poster herunder.


Cannelloni med sommerporrer, fennikel og æble (Skagenfood
1 bundt sommerporrer
1 stk fennikel med top
2 fed hvidløg
2 stk æbler
1 pk friske lasagneplader
100 g flødeost (naturel)
30 g smør
3 spsk hvedemel
5 dl mælk
1 dåse flåede hakkede tomater
1 tsk sukker
0,5 tsk oregano
olivenolie
salt og peber
evt. en rest kylling, lidt hamburgerryg eller skinke - men det er også godt UDEN

Kom de flåede tomater i en lille kasserolle med sukker, oregano, salt og peber og lad det simre til en cremet sauce.Snit porrerne i skiver og rens dem grundigt i koldt vand. Skær fenniklen (med top) i små tern og hak løg og hvidløg fint. Befri æblerne for kernehus og snit kødet i tynde både. Sauter porrer, fennikel, løg og hvidløg med salt og peber i lidt olie til de er møre og væden er fordampet. Vend æblebådene og evt. lidt kød i og smag til. Skær lasagnepladerne i 8-10 cm brede stykker og smør lidt flødeost på hver. Fordel grøntsager/æbler på pladerne og rul dem sammen til rør. Læg rørene med samlingen nedad i et ildfast fad. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig piskning og kog saucen op - den skal være cremet, men ikke for tyk. Fordel saucen over cannellonierne, så den dækker helt. Smag tomatsaucen til, fordel den i en bred bane ovenpå cannellonierne og bag ved 200 grader i ca. 30 min. til de er møre og overfladen gylden.
9 kommentarer:

 1. Meget smuk servering - og så er cannelloni jo guf :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Det er faktisk første gang jeg har lavet cannelloni, men IKKE sidste gang :o)

   Slet
 2. Sikke en indbydende ret. Kan du ikke lige fortælle mig, hvor man kan købe spinat-plader. Dem havde superbrugsen engang, og de var favoritterne både hos mig og min datter i USA. Så du kan glæde os begge!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Jeg købte dem i Føtex, og så dem også i Bilka i går, men jeg kan desværre ikke huske hvad de hedder :o( Det er en ret stor pakke, hvor pladerne ligger enkeltvis. Håber du kan finde dem :o)

   Slet
  2. Jeg googlede lige - de hedder Armando de Angelis

   Slet
 3. Dette var den eneste opskrift vi fik lavet af dem der fulgte med kassen. Jeg lavede den med alm. plader og som vegetar. Vi synes også den smagte fint og ikke for meget af fennikel. Men da vi dagen efter skulle have rester var smagen af fennikel blevet lige kraftig nok til os. Så vi blev enige om at det var ikke en ret man lavede til 2 dage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var nemlig helt fint vegetarret. Jeg synes nogle gange vegetarretter kan være lidt kedelige, men ikke denne. Jeg fik også rester dagen efter og synes ikke det var så galt med fennikel-smagen, men der kan selvfølgelig også være forskel på fennikel :o)

   Slet
 4. Det ser vildt lækkert ud og opskriften lyder god!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smagte også rigtig, rigtig lækkert - kan klart anbefales :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...