tirsdag den 21. august 2012

Hvidvinsdampede rødtungefiletter

Jeg kan nogle gange godt se på min blog, at hvis man ikke så godt kan lide fisk så er der godt nok mange fiske opskrifter! Beklager :o) Vi elsker fisk her i huset, og sætter stadig stor pris på vores ugentlig fiskepakke fra Skagenfood. Ja, den er temmelig dyr, men nuj det er skønt at få leveret til døren + vi får mere variation end hvis vi selv skal vælge.

Anyway, her er en fiske opskrift mere :o) og den er SKØN!
Hvidvinsdampet rødtungerulle med spinat, svampe og cherrytomater (Skagenfood)
600 g rødtungefilet
2 dl hvidvin
2 spsk smør
2 fed hvidløg
250 g cherrytomater
2,5 dl fløde
olivenolie
salt og peber
250 g blandede svampe
40 g pinjekerner
200 g babyspinat

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber, rul dem sammen og læg dem i et passende størrelse ovnfast fad. Læg smørret på i små klatter og hæld hvidvinen i fadet. Dæk til med stanniol og damp fiskerullerne i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. til de er netop møre.

Grønt: Skyl spinaten godt, fjern evt. grove stilke og slyng den tør. Rens svampene, bræk dem i mundrette bidder og hak hvidløgene fint. Rist svampe og hvidløg i lidt olie på en pande og krydr med salt og peber, når svampene er gyldne og lige knap møre tager du dem af panden. Sauter spinaten på den samme pande med lidt salt og peber til væden er fordampet og tag også den af panden.

Samling: Hæld væden fra den dampede fisk over i panden, kog den ind sammen med fløden til saucen tyknerog smag til med salt og peber. Fordel spinaten oven på fisken og hæld saucen over. Drys med svampe, halve cherrytomater og pinjekerner og stil igen fadet i den 200 grader varme ovn i 5-10 min. til pinjekernerne har taget lidt farve.

Server straks sammen med små kogte kartofler og en sprød grøn salat.

Det smagte virkelig skønt - junior var STOR fan, og jeg tror bestemt vi laver noget lignende igen. Dog skal fløden tykne lidt mere næste gang, den fik desværre lidt for lidt, og derfor var saucen en smule for flydende.14 kommentarer:

 1. Fisk er også skønt og hvor ser det bare lækkert ud, mums! Det må prøves :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, fisk er skønt :o) Du må bestemt prøve denne opskrift - den er super :o)

   Slet
 2. Det ser super godt ud Camilla! Jeg er helt vild med rødtunge, som jeg også plejer at hvidvinsdampe. Ha' en god dag! :)
  Mvh. Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smagte også skønt! Rødtunge er bare sååå lækker, helt klart en favorit.

   Slet
 3. Det ville helt sikkert også lige være noget for mig, men Kristian er jo ikke så vild med fisk, så nu må vi se om jeg vover mig ud i det:) Dejligt at Junior er så vild med fisk:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså de mænd! ;o) Ja, det er skønt at den bette er vild med fisk, men om det bliver ved er jo desværre ikke til at vide

   Slet
 4. ;-D det ser godt nok lækkert ud, jeg elsker fisk... tror også, den ville være rigtig god med ris, netop fordi sovsen er lidt flydende.

  Er vild med dine fiskeopskrifter ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det er rart at vide, at de bliver godt modtaget :o) Det smagte helt fantastisk! Vi snakkede faktisk også om, at det ville være godt med ris til.

   Slet
 5. Det gør slet ikke mig noget, at du visser alle dine fiskeopskrifter og billeder. Det er er dejligt med fisk og det er rart at få nye ideer ved dig. ;-)
  Hilsen Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for at høre :o) Jeg savner selv tit nye idéer til fisk, så jeg kan godt lide at eksperimentere lidt :o)

   Slet
 6. Fisk er altid godt, her i huset er vi også meget glade for Skagenfood :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Skagenfood er godt :o) Det er altså bare så skønt med den fiskekasse - nemt og altid godt :o)

   Slet
 7. Mmm, lækker lækker opskrift! Jeg tror vi skal have fisk i morgen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en SUPER lækker ret, den kan klart anbefales :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...