torsdag den 30. august 2012

Gnocchi med peber-tomatsauce

Siden jeg for 1 måneds tid siden første gang lavede en peber-tomatsauce, har vi fået den et par gange herhjemme. Men allerede den første gang snakkede vi om, at den nok ville passe rigtig godt til en om gnocchi, og som sagt - så gjort :o)

Opskriften på gnocchi har jeg fra "My Kitchen" af James Martin. De blev rigtig gode, men kartoflerne måtte nok godt have været en anelse mere melede, men det er jo ikke opskriftens skyld ;o)
Gnocchi (My Kitchen af James Martin) 4 pers.

1kg melede kartofler, i nogenlunde samme størrelse
1 æg
300g stærk mel (jeg brugte bare alm. hvedemel
semolina til at drysse med, eller mel hvis du ikke har semolina
salt og peber

1 portion peber-tomatsauce

Placer kartoflerne med skræl på i en gryde, og bring den i kog. Tilsæt salt og lade dem koge i 20-30 miutter indtil de er kogte, men ikke falder fra hinanden. Hæld vandet fra, og lad dem købe lidt af, inden du piller kartoflerne og moser dem godt i bruden. Stil til side indtil de er kølet helt af.

Når de er kølet af, tilsættes ægget, 1 tsk salt og melet, og det blandes godt sammen. Drys lidt semolina eller mel ud på bordet, og rul dejen ud i lange tynde pølser. Skær små kugler ud, og kør en gaffel hen over den ene side af den, så de får små riller. Læg dem på en tallerken (eller flere) og stil dem i køleskabet i mindst 30 minutter (eller natten over).

Bring en stor gryde med vand i kog og tilsæt salt. Tilsæt gnocchi, af flere gange, og lad dem koge i 2 minutter, eller indtil de flyder til toppen. Tag dem op med en hulsi og dræn godt inden de tilsættes i saucen, og serveres.
3 kommentarer:

 1. Jeg har aldrig turde kaste mig ud at lave gnocchi, men jeg må vist hellere tage mig sammen :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes du skulle prøve det - det smager skønt, og er ikke så besværligt igen :o)

   Slet
 2. Thank you for sharing this post!! the dish looks very tempting!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...