onsdag den 15. august 2012

Middag til "mafiaen"

I går aftes var hele Aalborgs Cupcakemafia på besøg til en omgang mad, og en test af is fra FANDANKO (som kommer i et indlæg for sig). Jeg synes egentlig det var ret godt grejet, for så slap jeg for at lave dessert ;o) Men det var som altid skønt at være sammen med de andre piger (det synes junior også :o) og jeg blev begavet med skønne blomster, slik, servietter, lys og absolut yndlings pålægschokoladen fra Løgismose.

Nå, men til hovedret fik vi fyldt kalkunbryst, kartofler, sauce og en slags waldorf-salat. Smukt ser det ikke ud, men det smagte skønt (hvis jeg selv skal sige det ;o)


Fyldt kalkunbryst (5-6 pers.)

1 kalkunbryst
1 pakke flødeost
1 porre
250g champignon
1 pakke (kalkun)bacon

Rens champignon og porre og skær dem i tynde skiver. Sauter i lidt smør på en pande, krydr med salt og peber og sæt til side på en tallerken. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft). Når grøntsagerne er kølet af blandes de i en skål sammen med smøreost og salt og peber.

Skær en lomme i kalkunbrystet eller forsøg at skære det ud til et fladt stykke, læg fyldet i, bind sammen med lidt snor eller kødnåle. Læg (kalkun)bacon ovenpå, og sæt det i ovnen i et ovnfast fad i ca. 15 minutter. Efter 15 minutter hældes lidt varmt vand i fadet og det steger videre i 45-60 minutter.

Skræl og kog nogle kartofler, hæld vandet fra bagefter da det skal bruges til saucen.

Når kalkunbrystet er færdigt tages det ud og hviler i 10 minutter, mens du laver sauce af skyen og kartoffelvandet mm.

Billede fra MissMuffin
Som tilbehør fandt jeg en salat i en af mine maaaange kogebøger, som jeg desværre ikke bruger tit nok. Valget faldt på en salat som var næsten som en Waldorf salat, for jeg syntes alligevel, at vejret var lidt for godt til "rigtig" Waldorf salat, så derfor denne som var lidt mere salat-agtig med super god. Det bliver i hvert fald ikke sidste gang jeg laver den

Salat a la Waldorf (James Martin - my kitchen)

2 spsk sukker
25g smør
75g valnøddekerner (groft hakket)
1 dessert æble
1 stængel bladselleri
juice fra 1/2 citron
4spsk god mayonnaise
50g vindruer
1 hjertesalat

Tænd en stegepande på medium varme og tilsæt sukker og smør. Når det begynder at karamelisere tilsættes valnødderne og sauterer i 3-4 minutter, indtil de er godt dækket af smør og sukker. Tag dem af panden, og sæt dem til side til at afkøle.

Skræl æblet, fjern kernehuset og skær det ud i tern på 1cm, skyl selleri, og skær ligeledes denne ud i små tern. Bland citronsaft og mayonnaise i en skål, smag til med salt og peber og tilsæt æbke og selleri. Skyl vindruerne, del dem i halve og put dem i skålen også. Skyl salaten godt, skær den i strimler og vend den godt rundt i dressingen og de andre ingredienser og server straks.

4 kommentarer:

 1. Det smagte super godt- den salat var virkeligt lækker- og så var der jo rigeligt med sauce:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Jeg synes også salaten var super lækker, og lidt anderledes :o) Hihi, sauce skal der være rigeligt af

   Slet
 2. Det ser rigtig lækkert ud og det ligner en Camilla sauce :-) Den salat skal da vist afprøves :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi - det var også en klassisk Camilla sauce :o) Salaten kan KLART anbefales - mums!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...