lørdag den 17. maj 2014

Kartoffelroulade med pesto

På husbondens arbejde er der kantine, så den stakkels mand får varm mad 2 gange om dagen i hverdagene ;o) For nyligt kom han hjem og fortalte, at han havde fået kartoffelroulade og at det var helt vildt godt. Jeg fik sjusset mig frem til hvad og hvordan og hvorledes, så jeg derefter kunne lave min egen udgave og resultatet blev super vellykket og bestemt et der vil blive gentaget her i huset, mums! Især fordi jeg synes tit, at tilbehør til kød bliver det samme og det samme, så det er dejligt med en ny variant :o)

Kartoffelroulade med pesto
4-6 pers.

Kold kartoffelmos af 2-3 bagekartofler - lav evt. en ret med kartoffelmos dagen før og gem en passende portion til dagen efter
2-3 spsk pesto
1 rulle butterdej
evt. 1 æg

Skræl kartoflerne, kog dem uden salt og pisk dem sammen med 1 tsk salt og ½-1dl mælk (Den skal være ret tør). Lad det køle godt af og bland derefter pesto i. Lad det køle helt af, som nævnt evt. dagen før.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Rul butterdejen ud, smør kartoffelmosen på i et jævnt lag og rul det til en stor roulade. Stil rouladen på køl i en times tid, så den sætter sig Skær skiver på ca. 1½ cm, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Pensl evt. med et sammepisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter til de er gyldne.

Server med lidt lækkert kød og grønt. Vi fik kalvecuvette med sauce og grøntsager.

De smager super godt og er meget enkle at lave. Desuden kan de sagtens fryses og dermed bliver til let gæstemad. Jeg skar dem i skiver og lagde halvdelen af dem på et skærebræt beklædt med bagepapir og så en tur i fryseren. Da de var frosne lagde jeg dem i en plastikpose med bagepapir imellem lagene. De røg bare direkte fra fryseren og i ovnen og tog kun en smule længere at bage.

Jeg tror, at man kan variere det i det uendelige - lidt friske krydderurter, til soltørrede tomater, langtids stegte porrer i små stykker, lidt kogt broccoli - bare det ikke er for vådt i det.

12 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, det syntes jeg også :o) Det kan nemlig godt trænge til lidt variation på tilbehørsfronten :o)

      Slet
  2. Ahh hvor lækkert og super god idé til nyt tilbehør :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er SÅ godt! Jeg synes nemlig tit, at tilbehøret bliver det samme hver gang, så det er rart med en ny idé :o)

      Slet
  3. Hvor lyder det bare lækkert! Dejligt med lidt anderledes tilbehør, der har lidt wow effekt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Lige præcis - lidt wow effekt, som endda er super enkel :o) Det er heldigvis ligeså lækkert, som det lyder!

      Slet
  4. Lækkert :) altid skønt med nyt tilbehør.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er rart med lidt variation :o)

      Slet
  5. Kan de spises kolde - vil tage dem med til fællesbord til vængefest - og der er de jo ikke varme hele tiden.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,

      beklager det sene svar. Ja, de kan godt spises kolde, men er bestemt bedst varme :)

      Slet
  6. Rullet du på den korte eller lange side ?

    SvarSlet
    Svar
    1. På den lange - altså, så den blev så lang som muligt :)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...