lørdag den 10. maj 2014

Junior på Riget - vol. 2

Dette indlæg kommer meeeeeeget forsinket. Men jeg havde desværre ikke overskud til at få det lavet, men det er der på en bizar måde lidt mere af nu :o) Derfor kommer her et lille indlæg om da vi tilbage i november måned var på Rigshospitalet for at få Junior opereret for anden gang. Første gang har jo sin helt egen side her på bloggen, men denne omgang var ikke så overvældende - plus der er lavet om på nogle procedurer, så det bliver "bare" til et almindelig indlæg. Til gengæld indeholder det også lidt billeder fra København inden vi blev indlagt på Riget.

Proceduren blev lavet om kort efter Juniors fødsel, så nu bliver børnene som regel opereret når de er lige godt et år, men dem fra juniors tid bliver opereret mellem 2 og 3 år alt efter udvikling og sprog osv. På grund af Minis ankomst i februar 2014 blev Juniors operation sat til november 2013 - dvs. mere eller mindre 2 år efter den første.

Vi skulle indlægges tirsdag d. 26. november med operation d. 27., men for at få en lille tur ud af det valgte vi at tage til København allerede om søndagen, og så have et par feriedage derovre. Det var rigtig hyggeligt, og dejligt at vi ikke behøvede at jage for at skulle møde på Rigshospitalet om formiddagen.

Om mandagen var vi naturligvis ude at se vagtskifte på Amalienborg, da vi blev enige om, at Junior nok ville synes godt om det, og det gjorde han heldigvis også :o)

Der var pyntet fint til jul alle steder, men det fineste var nok Hotel D'angleterre.

Dog gik vores sightseeing dag ikke helt som planlagt, for efter at have spurgt på bloggen hvad vi mon skulle se stod vi inde ved Post- og telegrafmuseet og blev enige om, at vi nok hellere ville se Nationalmuseet fordi der skulle være noget spændende for børn. Da vi så var kommet derhen fandt vi ud af, at de ikke havde åbent om mandagen!! Rookie mistake! Vi plejer ellers altid at være ret grundige mht planlægning på ferier, men her glippede det - måske fordi de kommende dage alligevel sad i tankerne. Så i stedet valgte vi at smide os på hotellet og se en film :o) (Det passede også hende den tykke fint, for hun var træt!)

Junior blev bedt om at lege fotomodel, men var vist lidt beklemt ved situationen :o)

Om tirsdagen spiste vi morgenmad, tjekkede ud af hotellet og tog på Riget. Der blev vi "tjekket ind", der blev taget billeder hos fotografen, husbonden fik tjekket ind på sit hotelværelse på et hotel en kort gårtur derfra. Derefter gik det meste af dagen med at lege i legerummet, være til samtaler med læge, narkoselæge osv. Efter aftensmaden var det tid for Junior at komme i bag og i operationstøjet og så i seng.

Stuerne på afdelingen er 2-mands stuer - altså hvor der kan være 2 børn og 2 forældre, men vi havde heldigvis stuen for os selv det meste af opholdet. Fredag eftermiddag bliver 2 afdelinger lagt sammen og så skulle vi flytte stue, men fordi vi skulle hjem lørdag morgen (og Junior klarede sig uden hjælp) fik vi heldigvis lov at blive på vores stue, men det er nok ikke det mest normale.

Onsdag skulle Junior være fastende, og det var nok noget af det sværeste - ikke så meget for ham, men for at huske at vi ikke skulle vise ham mad og drikke og friste ham. Det var meningen, at der skulle en lille baby ned at opereres først og så skulle vi bagefter. Desværre trak den første operation meget ud, så det blev sværere og sværere at få tiden til at går fordi vi hele tiden sad og skulle være klar til at komme afsted. På et tidspunkt fik vi at vide, at hvis ikke de var klar på et givent tidspunkt, så ville vores operation blive rykket til dagen efter. Det var bare IKKE hvad vi havde brug for, det ville næsten ikke være til at klare mentalt. Heldigvis kom de i sidste øjeblik og sagde, at der var ved at være klar.

Indtil da havde vi brugt det meste af tiden på at lege med Brio-tog - Junior elsker Brio-tog!

Han fik en smule sløvende medicin og så gik turen ellers mod operationsstuen. Selvom det var alvorligt og ikke rart at skulle lægge sin skønne søn i narkose, så kunne jeg ikke lade være med at grine da vi stod og ventede, for den sløvende medicin gjorde, at han lød som om han var fuld! Han snakkede og snakkede og snøvlede og stillede mærkelige spørgsmål - mest om de forskellige hatte, som folk på gangen havde på.

Da vi kom ind på operationsbordet sad vi og holdt ham indtil han sov, og så måtte vi forlade rummet. Vi vidste godt, at denne operation sandsynligvis ikke ville blive så lang. Dog var det en smule usikkert, da han også skulle have fjernet en fistel på næsen, som dog viste sige næsten kun at være på overfladen. Men derfor gik vi kun en lille tur ud fra hospitalet - jeg synes det er rarest lige at komme ud og få lidt luftforandring, dog uden at komme for langt væk. Vi var kun afsted i en times tid og da vi kom tilbage gik der ganske kort tid, så fik vi besked på, at vi kunne komme ned til ham på opvågningen.

Det var så dejligt at se ham igen, men desværre var narkosen lidt hård for ham, så han var ret ked af det og endte også med at kaste op ud over det hele. Efterfølgende virkede det dog som om, han fik det bedre og så kunne turen igen gå op på afdelingen. Allerede da han sad i sengen på vej derop var han ved at være sig selv igen, så det var rigtig skønt.

Som nævnt tidligere bliver børnene opereret før nu om dage, men baseret på den lille mængde børn der var der, da vi var der, så syntes jeg faktisk, at det lignede, at Juniors tidspunkt var bedre. De andre kæmpede med grædende børn, som jo kun er ganske naturligt, når man er blevet opereret inde i munden!, som havde svært ved at finde ro og forklare sig. Junior derimod havde masser af krudt i måsen, og selvom appetitten ikke var den bedste - han måtte kun få blød kost i 3 uger efter operationen - så klarede han simpelthen de efterfølgende dage derovre til UG med kryds og slange!

Efter operationen skulle han have manchetter på armene, så han ikke kunne komme til sin mund, men det lod ikke til at irritere ham synderligt. Han kunne stadigvæk lave det meste og så kunne han samtidig få lov at blive madet, og så var han glad :o)
Ingen problemer med at spille på telefonen

Perler var heller ikke noget problem.

Der var også besøg af hospitalsklovnen Stella på afdelingen og vi fik besøg af vores familie som bor i København. Desuden kom der også en og malede børnene i ansigtet. Vi spurgte Junior om ikke han ville have en sej flagermus eller edderkop, men nej... han ville have en sommerfugl :o)

Lørdag formiddag fik vi lov at tage hjem og det var bare dejligt! Det var i det store hele et fint ophold og meget mindre drænende end første gang. Dog var de 3 uger med blød kost lidt af en udfordring, men han spiste godt nok meget pasta, hihi.
Junior lige inden afgang4 kommentarer:

 1. Hvor er han dygtig - godt I også fandt en masse tid til at hygge i, nu hvor turen også havde et mere alvorligt ærinde ;-)

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. JA! Han var så dygtig min lille superman :o) Jeg synes det er rart at have tid til lidt hygge også, det plejer vi også altid at gøre når vi er i Århus med ham, mest så han ikke kun forbinder det med noget træls!

   Slet
 2. Hvor er det bare flot, at han klarede det så fint hele vejen igennem! Og hvor er det nogle dejlige billeder! Godt at i også fik tid til at hygge jer mens i var derovre - tiden kan godt falde lidt lang, når man er indlagt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Han var bare SÅ dygtig og klarede det hele SÅ god, min skønne dreng :o) Ja, tiden er meget lang når man er indlagt, så det var i hvert fald dejlig, at vi kunne hygge os lidt også - jeg synes også, at det er godt at han ikke kun forbinder det med noget træls, men også får lidt kvalitetstid ud af det :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...