torsdag den 21. marts 2013

Mormor-mad: Boller i Karry med oksekød

Som det nok snart er åbenlyst her på bloggen, så eeeeelsker jeg traditionel mad, og en af favoritterne er boller i karry. Det er egentlig ikke noget jeg har fået så tit som barn, jeg tror ikke at min far er den store fan. Men vi får det jævnligt nu, og junior er for det meste også fan. Tit har jeg lavet det med æble og/eller porre i saucen, og det smager super skønt, men denne gang blev det til en 100% traditionel udgave - og det var heller ikke så ringe endda :o)


Boller i karry - 4 pers.
500g hakket oksekød
1 løg
1 æg
1/2 dl mælk
2-3 spsk mel, rasp eller havregryn, eller til det har en passende konsistens
salt og friskkværnet peber
2 spsk olie
2 spsk hvedemel
1 tsk karry
ris og grøntsager efter ønske

Kødboller til suppe og boller i karry synes jeg godt må være ret fine i det, og derfor plejer jeg at lave dem vha. foodprocessoren, dem her er ikke så kønne... Du kan vælge at rive løget og røre det sammen med håndkraft, men jeg plejer at gøre følgende:

Pil løget og skær det i store stykker. Put dem i en foodprocessor sammen med mælk og æg og kør til det er godt blendet. Tilsæt kød, salt, peber og mel eller rasp og kør til det er en samlet fars. Hvis farsen er lidt for lind kan du tilføje en ekstra spsk mel eller rasp.

Stil farsen på køl i 15-30 minutter.

Sæt en stor gryde over med rigeligt saltet vand. Form kødbollerne med en teske og kog dem igennem i 2-4 omgange. Tag dem op med en hulsi og læg dem til side.

Kog ris efter anvisning på pakken. Tilbered din ønskede grøntsager.

Sigt kogevandet fra kødbollerne og stil det til side. Varm olie op i en gryde, tilsæt karry i 10 sekunder og derefter melet. Tilsæt lidt efter lidt kogevandet indtil det har en passende tykkelse. Lad det koge godt igennem og smag til med salt, peber og karry. Tilsæt kødbollerne og varm godt igennem og server straks med ris og grøntsager.

Som nævnt tilsætter jeg nogle gange pureret æble og/eller porre til saucen, når den er færdig. Det giver en skøn smag, og giver også en anelse flere grøntsager. Det er super lækkert med råkostsalat til synes jeg, men da junior er bedre til kogte grøntsager var det hvad der landede på menuen denne gang :o)

5 kommentarer:

 1. Wow, lækker udgave. Det er muligt at du selv syntes den er 100% traditionel - men det er helt nyt for mig med boller af oksekød. Det har jeg aldrig fået. Men det kunne da være det skulle prøves engang ved lejlighed :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du bør bestemt prøve det med oksekød, det smager sååå lækkert. Det er sjovt, men du har nok ret i, at det tit er med svin eller svin/kalv, men vi har altid bedst kunnet lide det med oksekød, så jeg har aldrig tænkt over at det skulle være noget specielt :o)

   Slet
 2. En klassiker :-) Oksekødboller er også nyt for mig, men det skal da afprøves. Her er versionen med svin/kalv et hit. Jeg plejer også at snige lidt ekstra grøntsager i soven alt efter hvad jeg lige har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så meget en klassiker :o)

   Jeg synes klart, at du skulle prøve med oksekød - det smager skønt. Jeg plejer også, at komme lidt flere grøntsager deri, men lige denne dag var der ikke overskud til at tænke så langt ;o)

   Slet
 3. SUPER SUPER lækkert. Den blev desværre for salt, da jeg brugte rigeligt salt til at koge kødbollerne i.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...