onsdag den 13. marts 2013

Mormor-mad: Hakkebøffer med bløde løg

Jeg har faktisk blogget om denne SKØNNE mormor-mad før, men det er efterhånden ved at være lang tid siden, og dengang var der ikke nogen opskrift med. Men det er der nok også en grund til, for af alle retter fra mormors køkken, så er denne nok en af de aller letteste! Der kan nærmest ikke laves en opskrift. Men nu prøver jeg alligevel :o)

Jeg fandt for øvrigt nogle absolut nuttede og velsmagende baby-rødbeder i supermarkedet i går. De er fra Beauvais, og ser liiidt pænere ud en normale og smager lidt anderledes end almindelige. Det er naturligvis ikke som hjemmesyltede, men de kan klart anbefales,


Hakkebøffer med bløde løg 3-4 pers.

500g hakket oksekød
2-3 løg
1 kg kartofler
syltede rødbeder
ca. 4 spsk olie
2 spsk hvedemel
lidt saucekulør
salt og friskkværnet peber

Skræl kartoflerne, skyld dem godt, dæk med vand og bring dem i kog i en gryde. Tilsæt salt når de koger og skru ned.

Pil løgene og skær dem i skiver. Varm 2 spsk olie op på panden, og tilsæt løgene. Lad dem stege i 5 minutter eller til de er bløde. Krydr med salt og læg dem til side på en tallerken.

Del det hakkede oksekød i 3-4 lige store portioner, form dem til bøffer og brug en smørekniv til at lave zig-zag mønster på begge sider. Krydr med friskkværnet peber.

Læg bøfferne på den stadig varme pande, i olien hvor løgene stegte og steg dem ved mellemhøj varme, ca. 5-6 minutter på hver side. En hakkebøf, tager forbavsende længe...

Krydr med salt og læg de bløde løg på toppen. Stil til side og læg evt. lidt løs stanniol hen over.

Når kartoflerne er færdige, hældes kogevandet fra og gemmes.

Tilsæt yderligere 2 spsk olie til panden, og 2 spsk hvedemel. Rør godt sammen og tilsæt kogevandet lidt efter lidt. Jeg gør nogle gange det, at jeg efter den første omgang kogevand eller 2 hælder saucen over i en lille kasserolle og laver den færdig der. Det er nok en smagssag, men jeg synes det er lidt lettere.

Tilsæt kogevand indtil saucen har en passende tykkelse, smag til med salt og peber, og evt. et nip sukker. Tilsæt kulør efter smag og lad den koge godt igennem i nogle minutter.

Server og nyd :o)


2 kommentarer:

  1. Bøf med bløde løg og rødbeder er et kæmpe hit herhjemme - det fås næsten ikke bedre. Og hos mindstebarnet kan alt glide ned sammen med rødbeder, så hun ville klart sætte pris på de små finde rødbeder du fandt :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er nemlig den skønneste ret :o) Hihi, hvor sødt at mindstebarnet er pjattet med rødbeder - du må klart se om du kan finde dem her :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...