søndag den 3. marts 2013

California Roll Burger

Som lovet forleden dag kommer der endnlig her et blog-værdigt måltid :o) Jeg kan faktisk ikke rigtig huske hvad vi har fået at spise i denne uge, udover pizzaen i forgårs, men det har i hvert fald ikke været noget hvor jeg overhovedet har overvejet at tage billeder af det og putte det på bloggen :o)

Vi er jo ret begejstrede for sushi her i huset - vi fik det faktisk også i går til frokost sammen med svigermor og svigerfar - så da jeg så en opskrift på California Roll Burger på foodgawker, vidste jeg, at det skulle prøves så hurtigt som muligt :o) Ikke at jeg helt ved hvorfor den hedder det, for i en California Roll er der som regel (imiteret) krabbekød i, men basis i denne er laks. Men hvorom alting er, så blev det lavet og spist med stort velbehag :o)

Lakseburgere (4 stk.)
(In the Kitchen)

500g fersk laks, uden skind
1 æg
1 spsk. mayonnaise
1,25 dl rasp - helst panko, eller 1 dl almindelig
1-2 forårsløg, finthakket
1½ spsk soyasauce
1 spsk sesamolie
½ spsk sukker
½ spsk risvin eddike
et nip salt
olie - ikke oliven - til at stege i

Skær laksen ud i store tern, læg dem i foodprocessoren og pulser indtil det er hakket. Du skal ikke give dem for længe, det skal blot lige hakket.
Put laksen over i en skål. Tilsæt de resterende ingredienser og bland godt sammnen. Del farsen i 4 bøffer. Varm et par sksk. olie op på en stor pande, og læg bøfferne på. Steg dem på begge siden indtil de netop er gennemstegt - omkring 2 til 4 minutter på hver side.Lav burgere af:
lækre burgerboller
wasabi-mayonnaise

syltet ingefær
agurkeskiver
skiver af rødløg
bønnespirer
lidt salat
og evt. avocado i skiver
Det er en rigtig lækker og anderledes burger, som jeg bestemt ikke tror vi har lavet herhjemme for sidste gang. Mums. Generelt er vi rigtig glade for burgere, også af den klassiske slags, men nogle gange er det skønt at prøve noget helt nyt.

4 kommentarer:

 1. Den ser rigtig lækker ud, godt bud på en alternativ burger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den smagte også skønt! Jeg synes nogle gange det kan være svært at lave et rigtig godt alternativ til en almindelig burger, men denne kan klart anbefales :o)

   Slet
 2. Den ser i hvert fald ret indbydende ud. Kæk detalje med den syltede ingefær :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Den var også enormt indbydende! Rigtig lækker :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...