onsdag den 20. marts 2013

Senneps- og honningmarineret Laks

Jeg har de sidste par år haft et lidt anstrengt forhold til laks i portionsstykker, jeg elsker gravat, røget og rå. Jeg tror det stammer fra, en overgang hvor vi fik det HELE tiden! Så jeg blev godt træt af det. Men forleden så en jeg opskrift på Sofies Blog, som gave mig lyst til et stykke ovnbagt laks igen, så det måtte jo prøves :o) Jeg ændrede dog lidt i opskriften, så jeg skriver den her som jeg lavede den.


Senneps- og honningmarineret laks (2 stk.)

25g smeltet smør
1½ spsk dijonsennep
2 tsk flydende honning
1 håndfuld rasp
1 håndfuld persille

Tænd ovnen på 200 grader.

Bland smeltet smør, sennep og honning i en lille skål. Vend laksen i blandingen. Blend rasp og persille, og drys det over laksen.
Bag laksen i ovnen i 12-15 minutter og server straks med dit valgte tilbehør.

Sofie serverede det med ris og bønner, vi fik pasta med spinat og fløde. Jeg tror også, at nogle ovnbagte kartofler ville gøre sig godt til laksen. Det smager i hvert fald skønt, og er helt sikkert noget vi skal prøve igen. Der er oprindeligt nødder i opskriften, men husbonden er ikke så pjattet med nødder, så derfor undlod jeg dem, men jeg tror bestemt ikke, at det gør retten ringere!

6 kommentarer:

 1. ELSKER laks i alle afskygninger, så det her er jeg slet ikke i tvivl om også vil være et hit... Uhmmm jeg vil snart have laks igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smagte i hvert fald skønt, så jeg kan godt anbefale det - især til en laksefan :o)

   Slet
 2. Øj, det ser vildt godt ud. Er helt tosset med laks - røget, rå, gravad, portionsindelt - forret, hovedret - ja, bare los det i desserten også :D Yum!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også enormt lækkert :o) Hm laks i en dessert - jeg glæder mig til at se dit bud på det en dag ;o)

   Slet
 3. Jeg har også gået lidt uden om laks i et stykke tid med mindre den var fersk, havde bare fået alt for meget kedelig frossen laks.
  Denne ret ser rigtig lækker ud, tror den skal afprøves, næste gang der kommer laks fra skagenfood :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også lidt, at det har været problemet her - for meget trist laks, som uanset opskrift har været trist, tør og smagsløs!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...