søndag den 17. marts 2013

Happy St. Patrick's Day! Guinness & Baileys cupcakes


Jeg stiftede første gang bekendtskab med St. Patrick's Day i det herrens år 1997 da min veninde og jeg boede i London. Vi havde boet der i 6 måneder og efter 6 måneders arbejde på en lokal pub, kan man jo ikke lade en helligdag som St. Patrick's Day gå ens næse forbi. For på vores pub var det som rigtig mange andre steder - det går ud på at drikke dagen lang :o)

Det er ikke fordi det er noget jeg fejrer, men hvert år smiler jeg lidt for mig selv når dagen oprinder og tænker på min veninde og jeg og vores pub :o) Desuden behøver man ikke gå længere end til Guinness bryggeriet i Dublin, hvor der er et stort skilt med teksten "Everybody's Irish on March 17th" :o)

Nå, men da jeg alligevel skulle bage lidt til weekenden, tænkte jeg at det var oplagt med en irsk inspireret cupcake. Opskriften har jeg set hos Cakeateer og har vist lige siden jeg så den, at de måtte prøves en dag, og nu var dagen her.
Guinness og Baileys Cupcakes - 12 stk. (Cakeateer)

Cupcakes:
1,25dl Guinness
115g smør
50g kakao
130g mel
130g sukker
3/4 tsk bagepulver
1 nip salt
1 stort æg
1dl cremefraiche

Baileys ganache:
120g finthakket mørk chokolade
1dl piskefløde
15g smør
2 tsk Baileys Irish Cream

Baileys frosting
115g stuetempereret smør
ca. 200g flormelis, alt efter hvilken konsistens du synes frostingen skal have
4-8 tsk Baileys Irish Cream

Cupcakes:
Opvarm ovnen til 180 grader. Klargør en cupcake-form med 12 papirforme.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt Guinness. Tilsæt kakao og pisk det sammen indtil det er ensartet. Tag det af varmen og lad det køle lidt ned.

Bland sukker, mel, bagepulver og salt. Pisk æg og cremefraiche sammen i en anden skål. Tilsæt øl-smør blandingen og rør det sammen, Tilsæt de tørre ingredienser og rør det sammen til det er helt blandet.

Fyld cupcake-formene 2/3 op, bag dem i 16-17 minutter, indtil de ikke hænger fast i en tandstik. Sørg for ikke at bage dem for længe, da de ellers bliver tørre. Lad dem køle helt af inden du fylder dem med ganache.

Ganache:
Kom den hakkede chokolade og smørret i en skål. Opvarm fløden i en lille gryde indtil det når kogepunktet, og hæld den over chokolade og smør. Lad det stå et øjeblik og rør så rundt indtil det er ensartet og chokoladen er smeltet. Tilsæt Baileys og rør det sammen.
Sæt ganachen i køleskabet indtil den har den rigtige konsistens.
Skær huller i toppen af cupcakesne på størrelse med en 2-krone og fyld derefter med ganache. Læg evt. låget på igen bagefter.

Frosting:
Kom smørret i en skål og pisk det i et par minutter. Tilsæt flormelis lidt efter lidt indtil det er godt blandet. Tilsæt Baileys indtil det har en passende konsistens og smag. Pynt cupcakesene og spis :o)


-


6 kommentarer:

 1. Juhuuuu! Dejligt at se, at du også "fejrer" dagen med en god omgang bagning ;) De ser ret så lækre ud, skulle jeg hilse at sige!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var nu kun fordi det lige passede :o) Men usanset kan jeg afsløre, at de er ligeså lækre som de ser ud :o)

   Slet
 2. Jamen god Skt. Patty's Day til dig også ;)
  De er bare SÅ fine dine cupcakes, hvordan smager de så? Personligt tror jeg ikke, at jeg kunne spise dem, for har ikke rørt Baileys eller Guiness siden jeg var teenager (årsagen skal jeg undlade at fortælle om her) ;) Men lur mig om manden min ikke godt lige kunne hapse sådan et par stykker :D

  SvarSlet
  Svar
  1. De smager SKØNT! Haha, jeg må have historien til gode om hvorfor du ikke drikker nogle af delene ;o) Jeg kan slet ikke udstå Guinness i sin rene form, men er stooooor fan af Baileys og disse er klart med Baileys-agtige :o)

   Slet
 3. Smager frostingen meget af Bailey? Jeg elsker det stads for tiden! Så er frostingen god kan jeg nemmere forsvare at købe en flaske, haha.

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså det er ikke som at drikke et glas Baileys, men den smager en del af Baileys... så jeg synes bestemt, at du skulle købe dig en flaske ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...