torsdag den 23. august 2012

Rød couscous og krydrede oksekødsfrikadeller

Nu pralede jeg af forleden, at junior var helt vild med fiskeretten vi fik. Dagen efter fik vi couscous-salat og krydrede oksekødsfrikadeller - der var han helt pjattet med frikadellerne, men salaten var IKKE et hit! (hverken uden eller med halvdelen af ingredienserne). Til gengæld var både husbonden og jeg fan :o)

Rød couscous med crispsalat, blommetomater, peberfrugt, vild nektarin og feta (Skagenfood)
3 dl grøntsagsfond
2 spsk tomatpuré
400 g couscous
2 spsk sukker
1 pk crisp salat
250 g blommetomater
1 stk rød peberfrugt
2 stk vilde ferskner
2 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
100 g feta
50 g sorte oliven uden sten
salt og peber

Kog fond og tomatpuré op i en gryde. Bland couscous og sukker i en skål, hæld fonden over og rør hurtigt rundt. Dæk skålen til med film og lad det trække 5 min. Skyl imens salaten og slyng den tør. Skær tomaterne i kvarte og snit den rensede peberfrugt og nektarinerne i små tern. Tag filmen af couscousen, løsn den med et gaffel og lad den lige dampe lidt af. Kom tomater, peberfrugt, nektariner, presset hvidløg, olie og citronsaft ved og smag til med salt og peber. Vend salaten i lige inden servering, anret og drys med letsmuldret feta og grofthakkede oliven.


Som tilbehør fik vi krydrede oksekødsfrikadeller a la Camillas hoved

Krydrede oksekødsfrikadeller
350g hakket oksekød
1 løg
1 æg
2 fed hvidløg
1/2 dl mælk
1-2 spsk grahamsmel
salt og peber
1/2 tsk røget paprika
1/2 tsk karry
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk allehånde

Kør alle ingredienserne sammen i en foodprocessor. Hvis du ikke har en foodprocessor, rives løg og hvidløg fint, og røres sammen med alle de andre ingredienser med en håndmixer med dejkroge indtil du har en fars.

Steg frikadellerne på en pande med lidt olie, og server dem sammen med couscous salaten.8 kommentarer:

 1. Ejj, hvor ser det godt ud!! Jeg kan ikke få kæresten til at spise couscous, men måske det snart er ved at være tid til at prøve igen :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Det smagte også skønt. Jamen, hvad er det da for noget med kæresten og couscous?! Håber det lykkes for dig, at få ham overtalt en dag :o)

   Slet
 2. Uhm, den salat ser rigtig god ud :) Couscous har jeg altid svært ved at bruge, men nu må jeg da vist lige give det en chance mere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - den smagte helt fantastisk. Jeg bruger egentlig heller ikke couscous så tit, men en gang imellem er det rart nok :o)

   Slet
 3. skal couscous'en koges inden? eller bliver den spiseklar når man hælder fonden over? ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, den er spiseklar efter 5 minutter under film/stanniol :o) I hvert fald den slags jeg brugte

   Slet
 4. Den ser rigtig god ud den salat, den må jeg lige forsøge mig med i nærmeste fremtid. Jeg er også stor fan af oksekødsfrikadeller, særligt hvis de rulles i sesam og bages i ovnen, uhm (:

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Du bør bestemt prøve den, den er skøn! Uh, det lyder lækkert med oksekødsfrikadeller rullet i sesam - det må jeg prøve næste gang :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...