fredag den 3. august 2012

Hjemmelavet is #7: Nougat is

I sidste uge, hvor vi som sagt både havde besøg af forældre og svigerforældre, syntes jeg at der skulle lidt gang i ismaskinen igen. Som sagt, så gjort - den første kommer her: Nougat - når min mor og far får en gammeldaws isvaffel er samtlige kugler helst nougat. Jeg synes det er lidt sjovt, for jeg synes derimod at det bedste ved en gammeldaws er de forskellige slags. Men i hvert fald ville jeg gerne prøve at lave en hjemmelavet nougat is, da jeg vidste at de ville sætte pris på det.

Jeg tog udgangspunkt i den vanilje is, som jeg lavede som den allerførste, og tilsatte dertil hård nougat.

Nougat is
3 pasteuriserede æggeblommer
1,5 dl mælk
2 dl fløde
70 g sukker
1 vaniljestang

100 g sukker,
50 g mand­ler

Varm mælk og fløde langsomt op, til der dannes små bobler. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og tilsæt både korn og vaniljestang til mælken. Pisk æggeblommer og sukker grundigt, til sukkeret er helt opløst. Hæld mælkeblandingen langsomt i æggemassen, og rør hele tiden. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm blandingen, til den begynder at blive lidt tykkere. Sigt blandingen over i en kande og lad blandingen køle af i køleskabet i ca. 2 timer, eller gerne natten over.

Hak mandlerne og smelt sukkeret på en pande, til det bliver lysebrunt. Kom mandlerne i og rør i massen. Lad det køle af på en bage­plade beklædt med bagepapir. Hak eller knus de brændte mandler til små stykker, når det er kølet af.

Hæld iscremen i ismaskinen, mens rørevingen kører rundt. Omrør blandingen, indtil den har den ønskede konsistens. Når den næsten er kørt færdig tilsættes nougat'en. Når den er helt færdig sættes den i fryseren indtil, den skal nydes :o)


Isen er bare sååååå god, og den er mega meget bedre end købe nougat is - mums, jeg var faktisk helt pjattet med den, selvom jeg normalt ikke er helt vild med nougat is. Prøv den, prøv den :o)

6 kommentarer:

 1. Uhlala - den ser meget indbydende ud! God idé med hjemmelavet is :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hjemmelavet is er bare det bedste! Denne var akkurat lige så indbydende, som den ser ud :o)

   Slet
 2. Nu vil jeg altså også have en ismaskine. Det ser virkelig lækkert ud (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå... jeg eeeeelsker min ismaskine :o)

   Slet
 3. Svar
  1. Hihi, den var også virkelig lækker :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...