søndag den 12. august 2012

Harry Potter Studio Tour

Endelig har jeg fået fedtet mig sammen til at lave mit indlæg om Harry Potter Studio Tour. Jeg vil godt advare om, at der er MANGE billeder og der er MANGE spoiler, for dem som eventuelt selv skal dertil en dag. Men lad mig først sige, at det var SUPER godt. Der var så mange fine ting at se på, og som den store HP-fan jeg er, var det simpelthen bare en oplevelse jeg MÅTTE have :o)

Vi tog toget derud, og stod på en af de direkte busser til og fra studiet, så det var så simpelt som noget kunne være. Vi havde booket en tidlig indgang, så der var ikke så forfærdeligt mange mennesker derude, meeen lidt var der da alligevel. Vi havde købt en billet inkl. Guide-bog og digital guide - jeg tror at den digitale guide var rigtig god, men vi fik desværre ikke helt nok ud af den. Junior var desværre en smule utilfreds lige i starten af touren, men det hjalp da vi fik hentet hans klapvogn - der stod et sted på siden, at det ikke var så godt til klapvogne, men det passede altså ikke!

Første stop på turen er en biograf, hvor man ser en lille film om filmene, og derefter går man ind i The Great Hall, hvor turen på en måde rigtigt starter. På dette tidspunkt er der en guide, som fortæller om de forskellige ting, man kan se herinde.
The Great Hall med fint dækkede borde og kostumer rundt omkring


The Grey Lady?!?

House Points
Dumbledores talerstol
Efter Great Hall kommer man ind i en stor hal, hvor der er forskellige kulisser og rekvisitter. Her er der ikke nogen guide mere, og turen kan derfor tages i ens eget tempo. Dog er der masser af ansatte parate til at svare på eventuelle spørgsmål.
The Leaky Cauldron

Isskulptur fra Yule Ball (HP4)
Chokolade skulpturer
Gryffindor Boys Dormitory
Tit i film ses ikke alle detaljer, men dette billede på væggen i Gryffindor Common room er en ung McGonagoll

Hos Weasley familien i the Burrow spiser man naturligvis ikke Guldkorn el.. lign, men Cherri Owls
Weasley familien specielle ur
Death Eater masker
Statuen fra Ministry of Magic
Umbridges kontor

Efter den store hal med kulisser og rekvisitter kommer man til en udendørs del. Her passede det med at junior skulle have lidt at spise, så vi satte og ned og fik en Butter beer - det smagte ikke så ringe endda :o) Jeg synes det smagte lidt a la sodavand med softice ovenpå

Udenfor er også Riddle gravstedet, the Knight Bus, den lyseblå (og flyvende) Ford Anglia og Hagrids motorcykel. Der er Privet Drive nr. 4, Potter familiens hytte fra Godric's Hollow, et stykke af broen fra Hogwarts og de store skak-brikker fra film 1. Det her var af en bizar grund et at de cooleste steder på turen synes jeg :o)


Næste punkt på turen var den del, som mere var om teknikken bag - med masser af dukker, tegninger og skitser. Igen væltede man rundt i detaljer, som muligvis er glippet under filmene.

Så går turen rundt om et hjørne og tada - der er Diagon Alley :o) Da vi var kommet hele vejen igennem, vendte jeg mig om, og kunne pludselig se, at der kun var os 3 derinde. Det betød at husbonden løb ned i den anden ende og kunne dermed tage et billede uden en eneste person på :o)

Derefter var det som nævnt tegninger, modeller, concept art osv. - såååå mange flotte ting, det var helt vildt. Når jeg bliver stor vil jeg lave concept art til film :o)
En hus-alf rustning?
En papirsmodel af Hogsmeade
Smuk, smuk concept art

Når man så har kigget på alle disse fine modeller, og beundret deres detalje niveau og tænker, det var imponerende, ja så kommer den største model af dem alle pludselig rundt om hjørnet! En komplet model af Hogwarts i skala 1:24 - WOW!

Så er turen ved at være slut, med undtagelse af "Wand room", hvor er der en tryllestavsæske med samtlige navne på dem som har været med til at lave filmene.


Derefter kommer man ind i butikken, hvor der sælges alverdens HP relaterede ting, men det er MEGET dyrt. Derfor købte vi kun en enkelt ting, men det er noget vil lidt har tradition for når vi er på ferie - nemlig et par krus. Jeg kan godt lide at porcelæn mathcer, men samtidig har vi et lille minde om de forskellige steder vi har været på ferie, og HP-turen var ingen undtagelse.


Efter en tur i butikken spiste vi frokost derude, og tog så hjem igen. Selvom det var en forholdsvis dyr tur, så synes jeg bestemt det var alle pengene værd. Totalt must see for en Harry Potter fan :o)

12 kommentarer:

 1. Hold da op, sikke et spændende indlæg og sikke nogle billeder. Det må have været en fantastisk oplevelse :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det VAR en fantastisk oplevelse :o) Jeg nød det i fulde drag

   Slet
 2. Argh! Jeg tør jo ikke læse indlægget, når der er spoilers! :-O
  Nå, men - vil du røbe, hvor meget I skulle give for at komme ind, og hvem/hvor I bookede igennem? Og hvor lang tid I brugte der?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, så mange spoilers er der nu heller ikke ;o)

   Jamen, vi købte billeterne direkte på http://www.wbstudiotour.co.uk/ Vi købte en billet til £28 og en til £37.95 og vi brugte ca. 4 timer derude, men kunne nok godt have brugt mere, hvis ikke vi havde haft en træt lille mand med

   Slet
 3. Dette indlæg har jeg glædet mig meget til at læse. Må sige jeg er dybt imponeret. Er helt sikkert et sted der skal besøges en dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så håber jeg, at ventetiden var det værd :o) Det var også et meget imponeredne sted, og jeg kan KLART anbefale et besøg :o)

   Slet
 4. Super spændende indlæg. Jeg elsker også HP og hele universet. Jeg gad så godt se det selv. Det lyder som en rigtig god oplevelse. Godt tips med at komme tidligt. Var I derinde på en hverdag eller i weekenden?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan helt sikkert anbefale et visit, skulle I en dag komme i nærheden. Vi var der en mandag, jeg havde en idé om, at der måske ikke var helt så mange mennesker som i weekenden, men jeg havde glemt at der så kunne være skoleklasser :o(

   Slet
 5. Fedt indlæg Camilla!!! :D Det er helt klart et must see når vi en gang skal derover! Er vild med alle dine lækre billeder - i er bare så gode med det kamera!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød, tak :o) Men det er let at tage gode billeder, når der er noget godt at tage dem af :o) Det er helt klart et must see, når I engang skal derover, fantastisk :o)

   Slet
 6. Cool sted, tror godt man kan bruge en dag der. Det er hermed tilføjet over listen af ting jeg skal se engang :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det cooleste sted nogensinde :o) Vi må bare tage til London sammen, så skal jeg nok tage med og se det igen :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...