onsdag den 8. august 2012

Cornwall og London - sightseeing, del 2

Okay - det her er næst-sidste indlæg om min ferie, og så skal jeg nok stoppe :o) Dette indlæg indeholder resten af de ting vi så, pånær Harry Potter-tour - den er nemlig det sidste indlæg, og jeg kan godt afsløre, at der er RIGELIG med spoilers :o)

En af de meget store turistattraktioner i Cornwall er "The Eden Project", som vi naturligvis skulle se. Et eller andet sted mindede det mig lidt om en forstørret, dyreløs udgave af Randers Regnskov, men det skyldes måske mest kuplerne. Men der var masser at se, og det kan klart anbefales. Især var jeg meget fascineret af den store bi og hesten af drivtømmer :o)

De næste par billeder er fra St. Ives, en lille fiskeby i Cornwall. Det var ikke fordi der var ekstremt meget at se der, men vi fik taget lidt gode billeder, shoppet lidt, spist lækker mad og fik naturligvis en Cream Tea :o) Ja, og så var der sæler

Cornwalls eneste by - dvs. "city" - er Truro, men der bor alligevel ikke mere end ca. 20.000 mennesker. Junior, husbonden og jeg tog en dag i byen, og så lidt og shoppede en helt masse! For byens størrelse til trods, var der masser af butikker, så det var en dyr fornøjelse :o) Dog havde vi lidt problemer med at planlægge vores dag rundt, da det viste sig at der var meget kortere mellem tingene end vi troede, "Jamen, ovre på den anden side af torvet udenfor katedralen ligger der et posthus... hov, er vi der allerede?!?"

Vi var en tur inde at se på Truro Cathedral, som var den første katedral der blev bygget i England efter St. Paul's i London (bygget fra 1880-1910). Jeg har lidt en svaghed for kirker når jeg er i udlandet - jeg synes de er så flotte og fredfyldte.
Model af Truro Cathedral


Den sidste dag i Cornwall var vi ude at se St. Michael's Mount, men, men, men... vejret var såååååå dårligt! Det regnede helt vildt, og selvom jeg lige havde købt en ny regnjakke, så var jeg gennemblødt! Husbondens bror, ene søster, hendes mand og 3 børn var også med, og de var også gennemblødte. Til gengæld klarede alle 4 børn det helt utroligt flot. Junior var godt pakket ind i sit regntøj, og sad i sin Babybjörn og sagde ingenting til det dårlige vejr. Da vi var inde at spise frokost bagefter (hvor vi som tidligere nævnt fik suppe!), var hans lille overlæbe dog næsten helt blå af kulde :o( Jeg tror at stedet, som ligger på sin helt egen lille ø, er enormt smukt når vejret er godt... det er også pænt når vejret er ringe, meeeen ikke helt så fint.
Model af slottet, lavet af korkpropper af en gammel butler
Tjek lige flagstangen!
Meget gennemblødt papir efter hjemkomst :o)
Da vi var tilbage i London hos husbondens herboende søster, blev vi nødt til at smutte hen at kigge lidt på OL-byen, eller den smule vi kunne se udefra i hvert fald. Hun bor nemlig lige om hjørnet derfra

Om søndagen valgte husbonden, junior og jeg at tage en lille tur ind til midten af London. Vi havde forsøgt at tænke lidt på noget vi kunne se, som junior ikke ville finde ALT for kedeligt. Derfor faldt valget på en tur på Natural History Museum, som ingen af os før har set. Det gik rigtig fint, der var ikke rigtig nogen kø for at komme ind, der var masser at se, og de havde en meget familievenlig restaruant "Scoffa-saurus"
Tang!
Mineraler og en sten fra Mars
Mens vi var inde i byen svingede vi også lige en tur omkring M&Ms butikken - ikke som sådan en turistattraktion, men så alligevel. Jeg er ret overbevist om, at havde jeg været en ung teenager med penge på lommen derinde, havde jeg købt en masse. Det blev dog kun til lidt fine M&Ms, som jo sjovt nok smagte fuldstændigt som de plejer ;o)

2 kommentarer:

  1. Det ser ud som en rigtig skøn tur og sikke meget i har oplevet. Det er nogle rigtig flotte billeder. Synes det er vildt den model er lavet af korkpropper, det må godt nok have taget mange timer. Venter spændt på det store Harry Potter indlæg :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - men når motivet er godt, bliver billederne det som regel også :o) Ja, den model var lidt vild, jeg tror også det rigtig, rigtig lang tid! HP kommer nok her i weekenden :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...