søndag den 2. september 2012

Broccolisalat

I den forgangne uge fik vi en dag, en af de helt klassiske retter - nemlig en broccolisalat med rosiner osv. Jeg er altid vild med salaten, når jeg får den andre steder, men jeg har faktisk aldrig selv lavet det før.

Derfor tog jeg den nemme udvej og googlede mig til en opskrift, og valgte mere eller mindre den første, nemlig fra Arla. Den var rigtig lækker, så jeg tænkte at den godt kunne komme en tur på bloggen :o)

Broccolisalat (Arla)

450g broccoli i små buketter og stokken i tynde skriver
½ liter kogende vand
125g bacon i tynde skiver
¼ liter creme fraiche 9%
2 spsk finthakket rødløg
60g solsikkekerner (ca. 1 dl)
125g rosiner (ca. 2 dl)
1 tsk balsamicoeddike
½ tsk friskpresset citronsaft
1 tsk sukker
¼ tsk groft salt


Overhæld broccolistykkerne med kogende vand og lad dem trække i ca. 15 min. Hæld broccolien til afdrypning i en sigte. Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Vend creme fraiche sammen med løg og de øvrige ingredienser. Vend broccolistykkerne i og smag salaten til. Anret salaten i portionssalatskåle eller i en stor skål og pynt med bacon.


4 kommentarer:

 1. Jeg ELSKER selv broccolisalat, men lige den udgave her har jeg aldrig lavet. Den minder meget om den opskrift jeg bruger (svigermors) men jeg damper ik min broccoli og bruger rødvinseddike i stedet for balsamico og det fungere RIGTIG godt :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne godt se, da jeg søgte, at der var en del der brugte rødvinseddike :o) Denne opskrift havde stadig meget bid, og føltes næsten ligesom rå broccoli. Men det er altid skønt med en opskrift som man bare VED dur :o)

   Slet
 2. Uhh en klassiker :-) Det er ikke så tit vi får det, men en gang i mellem bliver vi nød til det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig en klassiker :o) Som nævnt er det faktisk første gang jeg har lavet det, men nok ikke sidste :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...