lørdag den 29. september 2012

Spidskålssalat med røget ørred

Denne salat fik vi forleden dag, og den var rigtig vellykket. I stedet for at være baseret på salat, blev den lavet med spidskål, da jeg ikke syntes at nogle af de salater der var i supermarkedet så specielt spændende ud. Junior fik faktisk noget helt andet at spise, men endte med at smage på det hele fra denne salat også, og spiste glædeligt det meste, MEN spidskålen ville han IKKE smage! Stædige lille dreng :o)

Spidskålssalat med røget ørred 
1/2 spidskål
250g friske, grønne bønner
kerner af 1/2 granatæble
250g cherrytomater
1 pakke røget ørred - jeg ved faktisk ikke hvor mange gram der var, men der var 2 stykker
2 æg
1-2 spsk Cavi-art(r)
dressing efter eget valg

Sæt en gryde vand over, og skyl og nip bønnerne. Når vandet koger tilsættes bønnerne og koges næsten møre i et nogle minutter. Hæld bønnerne i et dørslag, overhæld dem med koldt vand, og stil dem til side.

Pisk æggene godt sammen, varm en pande op med en smule olie, og steg en tynd omelet af æggene. Krydr med salt og peber, rul sammen og skær i tynde skiver. Stil omeletten til side.

Skyl spidskålen, og snit den i fine strimler. Fordel strimlerne ud på et fint fad. Læg de afkølede bønner ovenpå, dernæst tomater i kvarte, granatæblekerne, røget ørred, omelet og Cavi-art. Server straks med lidt dressing efter smag og evt. et godt stykke brød til.Det at salaten er baseret på spidskål gør den knap så sommer-agtig og gør den også mere mættende. Det smagte virkelig skønt :o)
10 kommentarer:

 1. Sikke som du eksperimentere! Det ser jo super lækkert ud som altid :D Jeg kan virkelig ikke få min unge til at spise grønt medmindre det er bønner eller ærter, så salat er bestemt ikke noget hit herhjemme... måske denne spidskål kunne være noget for ham... hmm det skal da prøves på et tidspunkt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes tit at salater bliver bedst når det er eksperimenter :o) Held og lykke med at få den bette til at spise andet end bønner og ærter - mon ikke det kommer på et tidspunkt :o)

   Slet
 2. Wow! Det ser virkelig flot og lækkert ud! :)

  SvarSlet
 3. Hvor er det en smuk salat, sig lige til næste gang du laver sådan en kreation, så kommer jeg :-D

  KH
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - den er meget smuk synes jeg også :o) Hihi, det skal jeg gøre

   Slet
 4. That looks really good!!

  Have a good one!

  EMILIO!

  SvarSlet
 5. Det ser vikrlig godt ud. Jeg er ikke selv god til at finde på salater, så den her skal bestemt afprøves.. jeg syntes også tit spidskål giver lidt mere bid end en icebergsalat fx :)
  Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Den smagte skønt! Jeg tror lidt det er blevet en vane for mig at eksperintere med salater, så du må bare i gang :o) Iceberg er keeeeedeligt ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...