søndag den 9. september 2012

Tex Mex Pizza fra Santa Maria

Santa Maria har været så søde at sende mig et par testere på deres nye Tex Mex Pizza koncept. Det består af tykke tortillas, som bruges som bund, en pizza sauce og en såkaldt pizza topping.

Det er ikke specielt tit, at vi får pizza herhjemme, selvom jeg ELSKER pizza. Men det er tit for kalorieholdigt eller for besværligt. En gang imellem får vi pizza udefra, men der er heller ikke noget der sker så tit. Anyway, derfor glædede jeg mig meget til at prøve disse, for at se om det kunne være en mulighed når lysten til pizza bliver for stor :o)

Både husbonden og jeg var faktisk ret begejstrede for brødet - det havde lidt krydderi fra Tex Mex, men blev dejlig sprødt og var tilpas i tykkelsen. Desuden var de også en sådan størrelse, at hvis man ikke skal spise alt for meget er der muligheder her :o)


Jeg tog inspiration i det medfølgende hæfte og lavede lidt forskellige, hvoraf en var alt hvad der var tilbage fra de andre, og en med tomat og mozzarella. Derudover fik vi en med ananas, stegte kyllingeinderfileter og rødløg.

Desuden fik vi en med hakket oksekød stegt med burrito krydderi, majs og champignon. Som man kan se på øverste billede fik den en omgang topping sauce på, men det blev ikke så smukt igen. Det ville nok have været kønnere med lidt salat og noget.

Jeg havde lidt svært ved at vurdere hvad jeg syntes om topping saucen, men jeg ved ikke om det umiddelbart er en jeg kommer til at købe igen, for det er ikke så meget vi normalt gør i dressing på en pizza.

Tomatsaucen var jo ekstremt let at have med at gøre, ingen potter eller pander, bare direkte på bunden :o) Jeg synes at smagen af den var ganske okay, og får klart point for letheden.

Jeg har egentlig ikke rigtigt tænkt på pizza som en god ret til rester, men i den brochure der fulgte med blev det faktisk nævnt op til flere gange - en rest taco-køb, en rest kylling eller noget salat. Jeg valgte dog, at lave fyldet fra bunden, men HVIS man har nogle rester vil det faktisk være utrolig nemt lige at smække en af disse små pizzaer i ovnen.

Desværre synes jeg at flaskerne med sauce og topping er liiiige store nok i forhold til, at de kun kan holde 14 dage i køleskabet efter åbning. Til gengæld kunne jeg godt se mig selv bruge bunden en anden gang - de gjorde arbejdet meget lettere, og jeg kunne også godt lide smagen af den. Det er naturligvis "bedre" at lave sin egen dej og bunde osv., men nogle gange har vi altså bare sååå kort tid, og når jeg kommer i arbejde igen går det nok helt galt. Ja, så er det altså rart nok, at kunne lave noget mad på ingen tid :o) For ja, Junior var også fan :o)

8 kommentarer:

 1. Jeg synes egentlig også at det er ok, til den omgang nem mad, når kræfterne ikke er til andet. Kæresten var overhovedet ikke begejstret og valgte rugbrød i stedet for :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, hellere en rugbrød :o) Hver sin smag, men ja, jeg synes også det er skønt med lidt i skabet i en snæver vending, hvor tiden og overskuddet er knap

   Slet
 2. Jeg synes det ser lækkert ud! Har et par gange lavet pizza på en bagesten i min gasgrill. Det blev godt

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smagte også rigtig dejligt :o) Det lyder spændende med pizza og gasgrill - jeg har kun en almindelig kuglegrill med kul, hvor man vel også burde kunne lave en pizza på... det kunne være, at jeg skulle prøve det :o)

   Slet
 3. Tror godt jeg kunne finde på at bruge bundene, til en omgang hurtig aftensmad hvis vi har rester til at kommer på. Ellers vil jeg nok foretrække at lave bundene selv.
  Vil give mixbiks ret i at pizza på bagesten i gasgrill bliver super godt. Det er efterhånden en fast ting vi skal have når vi er i sommerhuset. Dog har jeg lavet dejen selv eller købt dej klar til at rulle ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror bestemt også, at det er bundene der er størst sandsynlighed for, at vi vil købe igen :o) Hm, gad vide om man snart skulle overveje det med en gasgrill :o)

   Slet
 4. Hvis vi havde en overdækket terrasse så man kunne grille også når det er møj vejr så havde vi sådan en grill herhjemme. Men nu kan vi heldigvis få vores lyst styret når vi er i sommerhuset :-) i må jo bare med derover og teste den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du siger bare til - så dukker vi straks op :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...