tirsdag den 25. september 2012

Tomatsuppe

Det var heldigvis ikke skoldkopper som junior havde - lægen måtte melde pas, men sagde at det ikke var farligt eller smitsomt :o) 

I sådan et vejr som der er i dag, er der kun én ting der virkelig dur, hvis du spørger mig... suppe :o) Denne omgang blev lavet til en frokost ret, men er ligeså god til aften, evt. med lidt nudler i.


Tomatsupper 2 pers.
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
1 dåse hakkede tomater
½ liter grøntsagsbouillon
1-2 spsk fløde
1 tsk basilikum
1 nip sukker
salt og peber

Pil og hak hvidløg og løg. Sauter det godt i en gryde med lidt olie. Når de er gyldne tilsættes tomater, bouillon og basilikum, læg låg på, og lad det simre i 10-15 minutter. Tilsæt derfter fløde, sukker, salt og peber, og kog det igennem. Blend suppen glat med en stavblender, og server den straks rygende varm med lidt godt brød til. Så kan efteråret bare komme an :o)14 kommentarer:

 1. Haha, hvor pudsigt! Jeg er netop ved at lave en tomatsuppe. :) Det er altså også bare et hit i denne tid. Håber at min bliver lige så god, som din ser ud. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tomatsuppe er bare sååå skønt. Jeg håber også at din blev vellykket :o)

   Slet
 2. Ja, det er blevet suppe-vejr, og i går lavede jeg gule ærter til mindst to dage. Godt, din lille skat ikke havde fået skoldkopper. Det har kun mit ene barn haft, da han var tre år, og det var ikke en slem omgang, selvom han stak i et hyl, da han ved et uheld kom til at se sin krop i spejlet!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Suppe-vejr er helt rigtigt :o) Gule ærter tror jeg faktisk aldrig at jeg har smagt?!? Måske for mange år siden i skolekøkkenet, men er faktisk ikke sikker.

   Åh, hvor synd for din dreng, at han blev bange da han så sig selv :o) Jeg ved til gengæld ikke helt hvad jeg skal tro om min, for jeg synes det bliver værre og værre :o(

   Slet
 3. Uhm, tomatsuppe <3 Lige netop det står menuen på, på torsdag hjemme ved mig - det smager noget så skønt og efterårsagtigt (:

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smager sååå skønt :o) Jeg tror heller ikke, at der går længe inden vi skal have det igen :o9

   Slet
 4. Elsker, elsker, elsker tomatsuppe! :) specielt om efteråret og vinteren, hvor man bare har brug for noget varmt :) Tak for opskriften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tomatsuppe er en SKØN spise :o) Velbekomme - og velkommen til

   Slet
 5. Uhmmm, det er alt for længe siden vi har fået tomatsuppe, måske det ville hjælpe min sygdomshærgede krop :-)

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Med en sygdomshærget krop, er suppe helt sikkert vejen frem :o) God bedring, søde Birthe

   Slet
 6. Mm det ser lækkert ud! Vil man kunne fryse det ned? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Det tror jeg sagtens, at man kan - jeg har i hvert fald en portion i fryseren, som jeg bestemt regner med stadig er god :o)

   Slet
 7. Mums, det ser godt ud, den kommer lige på inspirations listen :-) Det er jo den tid af året hvor der er brug for suppe for at holde varmen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den smagte også virkelig skønt :o) Jeg synes faktisk, at noget af det bedste ved denne årstid er at det er suppe/simre-tid :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...