lørdag den 22. september 2012

Ristaffel

Da jeg for nyligt havde besøg af søde Agnethe, havde hun jo en skøøøøn værtindegave med bestående af hjemmelavede lækkerier. Med det samme vidste jeg, at æble chutney'en i hvert fald skulle prøves til en ristaffel... eller noget der ligner :o) Det stod derfor på menuen i forleden dag, og hele familien var fan :o)

Ristaffel (3-4 pers.)
1 løg
3 fadkoteletter skåret i tern
1 rød peber
250g champignon
1 spsk olie
4-5 dl bouillon
1-1½ tsk karry
maizena til at jævne med

3 dl ris
4,5 dl vand
1 dl ærter

tilbehør:
Æble chutney
peanuts
ananas i tern
rosiner
kokosmel (som jeg ikke fik på min ;o)

Pil løget og hak det fint. Hæld olien en sauterpande, varm den op, og brun kødet godt. Tilsæt løg, peberfrugt og rensede champignon i skiver. Sauter et par minutter, tilsæt derefter karry og sauter i 30 sekunder. Hæld bouillon ved og lad det simre under låg i 15-30 minutter.

Kog risene efter anvisning på pakken. Jeg plejer at bruge 1:1,5 forhold derfor 3 dl ris og 4,5 dl vand. Vand og ris hældes i en gryde og bringes i kog. Når det koger tilsættes salt, der røres rundt, låg på og simre ved svag varme i 10 minutter. Efter 10 minutter slukkes der for blusset, og gryden står på pladen i endnu 10 minutter.

Hæld 1 dl ærter ned til risene når der mangler 5 minutter af de sidste 10 og lad dem tø op på den måde. Smag saucen til, jævn den evt. med lidt maizena og server med ris og alt det lækre tilbehør.

Jeg får totalt flash back til skolekøkkenet med denne ret, men det smager nu alt rigtig godt. Det smarte er jo også, at tilbehøret kan varieres i det uendelige, og kan derfor tilpasses til den individuelle :o) Chutneyen har jeg desværre ikke en opskrift på, men mon ikke den dukker op hos Agnethe snarest :o) Den smagte i hvert fald skønt :o)


4 kommentarer:

 1. ah ristaffel! 80er konge-føde! MUMS!

  SvarSlet
 2. Jeg elsker Ristaffel - jeg har det også på min to-do liste! Det er jo også super smart gæstemad, det kan laves i forvejen og man kan jo variere tilbehøret i en uendelighed - I love it! Også selvom det lugter lidt af retromad ;)

  - Maj :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er super retro, men det gør det bestemt ikke værre :o) og ja, det er så skønt at det kan varieres meget, og tilpasses til næsten hvem som helst

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...