torsdag den 13. september 2012

Ananas muffins med knas

Jeg er, som tidligere nævnt, allerede ved at forberede fødselsdag for familien i næste måned. Da husbonden skulle have kage med på arbejde og jeg skulle have besøg af Agnethe i tirsdags valgte jeg at teste en opskrift på cupcakes for at se, om det var dem jeg skulle lave til min fødselsdag. Det tror jeg det er, for de var rigtig lækre. Opskriften har jeg fra Marianne hos Kager skal der til..., og de har ligget i min inspirationsmappe lige siden den dukkede op på hendes blog :o)


Ananas Muffins med knas (24 stk.) fra Kager skal der til...

muffins:
200 g rørsukker
4 æg
100 g smør
165 g ananas ( 4 ringe fra dåse )
100 g daim
50 g mandler
1 tsk vanillie sukker
3 tsk bagepulver
350 g mel
1½ dl ananas saft
reven skal af 1 lime

frosting:
1 bæger æggehvide
3 ananas ringe
lidt revet skal af lime
ca. 300-400g flormelis


Tænd ovnen på 200 grader. 

Smelt smøret og stil det til side. Pisk æg og rørsukker sammen til det er lyst og luftigt. Hak ananas, daim og mandler. Tilsæt smøret, mandler, chokolade og anans til æggeblandingen. Sigt mel, vaniljesukker og bagepulver i dejen. Vend det hele forsigtigt sammen med ananassaft og revet limeskal.

Fordel dejen i 24 cupcake papirforme (silikone- eller metalforme foret med papirforme). Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Tjeck med en kødnål for at tjekke at de er bagte, inden de tages ud. Lad dem køle godt af på en rist imens frostingen laves.

Blend ananasringene til en glat masse. Pisk æggehvide og noget af flormelisen luftigt, tilsæt ananaspureen og flormelis indtil det har en passende tekstur. Pisk videre, indtil det er helt let og luftigt.


Cupcakes'ne er superlækre. De er ikke for søde, og kan derfor godt klare den lidt søde frosting. Marianne har nævnt at hun godt kunne bruge lidt mere ananas i kagerne, jeg tænker at frostingen også godt kunne klare lidt mere ananas. Så prøv jer frem... de ender i hvert fald på bordet til min fødselsdag :o)4 kommentarer:

 1. Mmm ananas! totalt yndlings flavour lige i tiden!

  SvarSlet
 2. Frostingen ser bare så dejlig ud! Holder den formen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var super lækkert. Ja, det holder formen - disse blev pyntet mandag aften og billedet her er taget tirsdag eftermiddag. Det tørrer en lille bitte smule faktisk, så den får den tyndeste skal - det lyder måske lidt mærkeligt, men smager ikke mærkeligt ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...