mandag den 28. maj 2012

Friske asparges og kulmule i fad

Beklager den lange pause - der har været så meget. Jeg synes jeg ligger vandret i øjeblikket, og det bliver nok ikke bedre for lige om lidt så er vores hus til salg. Faktisk kommer der nogle og kigger på det i morgen, selvom det ikke officielt er til salg endnu!! Det er lidt vildt, og jeg krydser fingre for at det kommer til at gå godt.

Desuden er min barsel slut nu, så nu er jeg bare ganske almindelig arbejdsløs igen! Det er skræmmende, at tiden allerede er gået, så nu må vi se hvad fremtiden bringer.

Anyway, selvom jeg har holdt blogpause, har vi da stadigvæk fået lidt at spise. I fredags fik vi denne lækre og simple ret, som klart kan anbefales.

Jeg elsker grønne asparges, men jeg ELSKER de grønne asparges der kan købes på grønttorvet i Aalborg og Nørresundby her i sæsonen. De smager en milliard gange bedre end alle dem fra supermarkedet, og det er flotte og store og helt perfekte.


Nå, videre til dagens ret fra i fredags...


Friske asparges og kulmule i fad (2 pers.)
1 bundt friske grønne asparges
1 bundt friske hvide asparges
4-5 cherrytomater
2-3 kviste citrontimian
300g kulmulefilet (eller anden hvid fast fisk)
Rapsolie
Seafood & Fish fra Santa Maria

Tænd ovnen på 180 grader. Bring en gryde med vand i kog.

Bræk det nederste af aspargesene, skræl de hvide asparges fra hovedet og ned. Kog dem i letsaltet vand i 5 minutter og dræn godt. Skyl de grønne asparges, og cherry tomaterne. Smør et ovnfast fad med lidt olie, læg de 2 slags asparges og cherrytomter i fadet. Put citrontimian ovenpå, og krydr med salt og peber.

Læg kulmulen ovenpå grøntsagerne, krydr med Seafood & Fish, læg stanniol på, og bag i ovnen i 10 minutter. Tag stanniol af og bag videre i 10-15 minutter indtil det er færdigt.


En meget smuk, velsmagende og enkel ret. I princippet kan man jo bruge nærmest hvilken som helst slags grøntsag til sådan en ret, men asparges kan helt sikkert anbefales. Det var meget lækkert :o)


2 kommentarer:

  1. Kog i 50 MINUTTER?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, det har du helt ret i - det lyder ikke rigtigt, og det er også fordi det er en fejl... det er hermed rettet til 5 min :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...