onsdag den 23. maj 2012

Tærte med grønne asparges, torsk og rejer

Som jeg har nævnt før, så synes jeg, at tærter er gode til at få brugt lidt af det der nu er i køleskabet og trænger til at blive brugt, og så kan man jo variere det i det uendelige. Denne gang blev det til nogle små fisketærter med grov bund og lækkert, enkelt fyld. Jeg brugte 2 forskellige opskrifter, som jeg har vist på bloggen før, hvor jeg kombinerede bunden fra en opskrift og æggemasse fra en anden. Det fungerede heldigvis rigtig fint, så jeg tror det bliver min foretrukne tærteopskrift for eftertiden :o)


Grahamstærte med grønne asparges, torsk og rejer (4 små eller 1 stor)

Tærtebund: (Mad! 02/2011)
60g hvedemel
140g grahamsmel
1 tsk salt
60g smør
100g fromage frais
evt. 1 spsk vand

Æggemasse:
2 æg
2 dl letmælk
1 tsk salt
1/4 tsk peber

Fyld:
100g optøede rejer
125-150g torsk
200g grønne aspargesBland hvedemel og grahamsmel, og sigt det ned i en skål sammen med salt. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melet med fingrene.- Tilsæt fromage frais, og saml dejen hurtigt. Er dejen svær at samle, kan du tilsætte lidt vand. Lad dejen hvile i 30 minutter i køleskabet. (Jeg valgte i stedet at smide de 2 slags med, salt og smør i foodprocessoren, og køre det helt fint. Tilsæt fromage frais og kør igen. Tilsæt en smule vand indtil dejen samler sig i en klump) 

Tænd ovnen på 180 grader. Smør formen med lidt olie. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og læg den over i formen, så den dækker bund og kanter. Prik dejen med en gaffel, og bag tærtebunden i ovnen i 10 minutter. Hvis du laver 4 små, deler du naturligvis dejen i 4 dele osv.

Bræk enden af de grønne asparges, skyl dem, og skrær dem i stykker (ca. 1 cm). Skær torsken i mindre stykker. Fordel de 3 dele af fyldet i de forbagte tærteforme. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen og fordel æggemassen over de fyldte tærter. Hvis du bager 4 små, er der måske en smule for meget æggemasse...


Bag tærterne i ovnen i ca. 25-35 minutter og server evt. med lidt salat til.


4 kommentarer:

 1. MMm, det lyder dælme lækkert.. Den opskrift tror jeg da skal afprøves en dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også rigtig lækkert, så det kan du i hvert fald sagtens! :o)

   Slet
 2. Hvor er det bare nogle søde små tærter :) Hvorfor bliver alting bare lidt sødere, når det er småt? :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er søde :o) Det er egentlig lidt mærkeligt, at ting altid er mere nuttede når de er små, det har du helt ret i :o) Jeg har altid været fascineret af enten større eller mindre udgaver af "normalen"

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...