søndag den 6. maj 2012

Mexikansk risret med oksekød

Beklager stilheden her på bloggen... jeg har haft lidt travlt! Jeg har dog også oplevet luksus, da jeg i fredags var med et par veninder i Skallerup Klit og deres Romolus wellness hvor vi fik algebehandling og masser af afslapning i romerske bade - det var sååååå skønt! Bagefter stødte en mere veninde til, og så var vi på Restaurant MEST og spise LÆKKER mad! Aftenen sluttede med snakebites og varme drikke på diverse pubs - sikke en hyggelig dag :o) Det betyder så også, at jeg var en smule træt i går, hvor jeg brugte nogle timer på at hjælpe en fra min mødregruppe med at lave en kage til fødselsdag i dag (der kommer billeder senere)... og i dag skal vi i cirkus - det var så den bededagsferie :o)

Nå, men dette indlæg handler om vores aftensmad fra forleden dag - Mexikansk risret a la "tøm grøntsagsskuffen", krydret med en rest Taco Spice Mix, som stod og gloede i skabet... det var nu ikke så ringe endda :o)


Mexikansk Risret  2 pers.

1dl ris + 1½dl vand
250g hakket oksekød
lidt olie til stegning
3-4 snackpebre
5-6 blommetomater
1dl majs
2 løg
2 fed hvidløg
100g brede bønner
½ brev Taco Spice Mix fra Santa Maria
lidt revet ost
salt og peber

Hæld vand og ris i en lille gryde, og bring det i kog. Når det koger tilsættes lidt salt og der skrues ned til en lav varme. Lad dem koge i 10 minutter, sluk derefter blusset og lad dem stå yderligere 10 minutter. Brun kødet i lidt olie i en sauterpande, tilsæt derefter hakket løg og presset hvidløg. Sauter videre i 5 minutter. Tilsæt derefter snackpeber i tern, tomater i tern, de brede bønner i 1cm skiver og Taco Spice Mix. Læg låg på og lad det simre i 5-10 minutter - det kan godt være det skal have en lille smule vand, så det ikke bliver for tørt. Tilsæt til sidst den kogte ris, majsene og varm det godt igennem. Server straks med lidt revet ost på toppen.


Det var faktisk forbavsende godt. Jeg har aldrig før tænkt på, at tilsætte sådan noget som taco krydderi, men det smagte rigtig lækkert - det gav masser af smag. Nå, ja - nogle ville nok foretrække lidt mere ris i retten, det kan den sagtens klare, men det var igen smørren om ris, pasta og kartofler! Til gengæld er det en genial måde, at få brugt ud i grøntsagsskuffen for grøntsagerne kan ændres i det uendelige - lidt revet gulerod, ærter, champignon, lidt grønne asparges i stykker eller almindelige grønne bønner - der er masser af muligheder :o)

5 kommentarer:

 1. Det er super lækkert ud og ELSKER bare de der resteretter, som bliver så velsmagende, at man husker dem og kan finde på at lave dem igen også i nye varianter, det er da "stop madspil" på højeste plan :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtig lækkert, og du har helt ret - vellykkede resteretter er bare noget af det bedste :o) Totalt god "stop spild af mad" - karma :o)

   Slet
 2. Hejsa, og tak for den dejlige opskrift;o)

  Jeg vi lige smide en opskrift på "Chili Con Carne Con Chocolate"
  Selve opskriften er ligesom en chili con carne, men man tilføjer lidt Santamaria Coko/chili kryderi, det er super godt.

  Velbekomme

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt :o) Tak for tippet. Jeg har prøvet at lave chili con carne med chokolade i, men har dog ikke prøvet Santa Marias choko/chili krydderi - det må jeg hellere på jagt efter :o)

   Slet
 3. Haveservice KBH Algebehandlingsservice er kendt for den lette rengøringsmetode af alle udvendige overflader - fra beton, tag til indkørsler – Uden at beskadige overfladen, der behandles. Kontakt Have Service KBH Algebehandlingsservice i dag!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...