tirsdag den 15. maj 2012

Vaniljecupcakes med marmeladefyld og kakao-frosting

I søndags til mors dag, var vi som jeg skrev til kaffe hos min mor og far. Da jeg hørte at vi skulle have chokolade til kaffen, tænkte jeg, at vi også burde få noget kage :o) Selvom vi fik buffet lige inden, så er der jo altid plads til lidt kage, ikke?

Valget faldt på en klassisk vaniljecupcake og en kakao-frosting på toppen. Begge dele fra Hummingbird Bakery, dog med lidt ændringer i cupcakeopskriften. Men da jeg havde bagt dem, følte jeg at de var lidt kedelige, så derfor valgte jeg at fylde dem med en smule af min lækre hindbær-marmelade fra Frk. Anna. Hvis jeg selv skal sige det, så blev resultatet ret godt :o)


Vaniljecupcakes (Hummingbird Bakery) 12 stk.
125g hvedemel
150g sukker
1½ tsk bagepulver
50g smør
1 1/4dl sødmælk
1 æg
kornene fra 1 vaniljestang

muffinform med 12 huller, foret med papirforme

Forvarm ovnen til 170 grader.

Kom mel, sukker, vaniljekorn, bagepulver og smør i en røremaskine med en flad spartel (eller brug elpisker), og pisk for lav hastighed, til alt er godt blandet og sandet i konsistensen. Hæld halvdelen af mælken i lidt ad gangen, til mælken lige er blandet i.

Pisk æg og resten af mælken sammen i en anden skål i et par sekunder, og hæld det i melblandingen. Forsæt med at røre, til det netop er blandet (skrab evt. ublandede ingredienser ned fra siderne af skålen med en gummidejskraber). Fortsæt med at røre endnu et par minutter, til dejen er jævn. Pisk ikke for længe.

Fyld papirformene to tredjedele med dejen, og bag dem i den forvarmede ovn 20-25 minutter eller til de er letgyldne og dejen giver efter, når man trykker på den. Der skal ikke hænge noget fast i en kødnål stukket ned i midten. Lad kagerne køle lidt af i formen, før de sættes ud på en bagerist og køler helt af.Stik midten af kagerne ud med en lille udstikker (eller brug en ske eller kniv, hvis du ikke har en udstikker der passer). Pas på ikke at gå for dybt, og fyld derefter en teske lækker hindbær-marmelade ned i cupcaken, og læg toppen af cupcaken på igen.


Kakao-frosting (Hummingbird Bakery) 
300g flormelis, siet
100g (u)saltet smør, stuetemperatur
40g kakaopulver, siet
ca. 3 spsk sødmælk

Pisk flormelis, smør og kakao sammen i en røremaskine med en flad spartel (eller brug elpisker) for middellav hastighed, til det er godt blandet. Skru ned til lav hastighed. Kom mælken i smørblandingen en skefuld af gangen. Skru op til høj hastighed, når al mælken er indarbejdet. Fortsæt med at piske, til glasuren er let og luftig, ca. 5 minutter. Jo længere man piske, desto luftigere og lettere bliver den.

Opskriften siger, at der er til 12 cupcakes, men jeg lavede 1½ portion, og der var kun til til de 12 cupcakes! Jeg ved godt, at man nok bruger ekstra meget frosting til swirls, men lav hellere lidt for meget end lidt for lidt :o)

Pynt de fyldte cupcakes med en lækker swirl af frosting, og pynt evt. med lidt krymmel og frysetørrede hindbær.

4 kommentarer:

 1. Tarveligt som du frister...:) Det ser dælme lækre ud;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Beklager :o) Men de var absolut ligeså lækre som de ser ud!

   Slet
 2. Årh hvor ser det bare godt ud Camilla! Jeg bliver tæske-lækkersulten af de billeder og rigtig flot fotograferet! Må hellere få navnet på den fotobog, så jeg kan blive bedre til det madfotografering!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, de var også vildt lækre! Jeg tager bogen med til dig, så kan du bare låne den... :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...