lørdag den 12. maj 2012

Ovnbagt torsk og ovngrønt med ramsløg

I går, hvor det var fredag, var det selvfølgelig tid til en omgang fisk. Vi fik en lækker filet royal af torsk (det er den fineste del af fiske) og fik ovngrønt med ramsløg på toppen til. Det var et enkelt, men også lækkert måltid - en perfekt blanding af vinter og sommer i ét :o)


Ovnbagt torsk og ovngrønt med ramsløg (2 pers.)

300g filet royal af torsk
2 spsk rasp
rapsolie
salt og peber
5-6 kartofler
3 løg
5-6 gulerødder
125g champignon
2 æbler
½ bundt ramsløg

Tænd ovnen på 200 grader. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mellem-store tern. Pil løgene og del dem i både. Rengør champignon og del skær dem i kvarte. Skyl æblerne og skær æblerne i både - uden kernehus! Læg alle delene i et stort ovnfast fad, og vend det hele rundt med lidt rapsolie og krydr med salt og peber. Stil fadet i ovnen og lad grøntsagerne bage i 45-60 minutter.

Dup fisken tør og den den i rasp og krydr med salt og peber. Smør lidt olivenolie i bunden af et ovnfast fad, læg fiskene i, og dryp lidt olie ovenpå. Bag fisken ved siden af grøntsagerne i 15-20 minutter.

Skyl ramsløgene, skær dem i strimler og drys dem ovenpå grøntsagerne lige inden det serveres sammen med fisken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...