onsdag den 23. august 2017

På tur til Göteborg med Stena Line

Sponsoreret indhold - 
sejltur sponsoreret af Stena Line

Advarsel - der er virkelig mange billeder i dette indlæg :o)

For efterhånden lang til siden blev jeg kontaktet af Stena Line for at høre om jeg ville prøve en af deres endagsture til Göteborg. Da jeg godt vidste at vores sommerferie i år ikke rigtigt blev noget at råbe hurra for pga. lillebrors ankomst valgte jeg at sige pænt ja tak. Jeg fik tilbudt at tage 4 personer afsted inkl. buffet både ud og hjem. Da Felix var gratis pga. sin alder valgte vi at invitere min far med på turen også.

Når jeg tænker Stena Line, tænker jeg nok umiddelbart skiferie, men de har faktisk også en del andre ting udover skiferie og endags-ture, som fx. Mini-cruise, Tur til Liseberg og ruter i andre dele af Europa.

Det var en rigtig hyggelig dag vi endte med at have, som dog var en smule presset pga. hvornår det passede bedst at sejle frem og tilbage. Jeg tror såmænd sagtens, at vi kunne have brugt nogle flere timer i fine Göteborg, men det må blive en anden gang.

Turen inkluderede som nævnt buffet både på ud- og hjemturen. En rigtig fin buffet, hvor der var masser af velkendte retter, både danske og svenske, og hvor det var let for os alle at finde noget vi kunne lidt. Det er jo altid en fordel ved buffet, der kan alle finde noget. På turen op spiste drengene de "normale" morgenmads ting - bacon, æg, rundstykker osv. På hjemturen var deres smag lidt mere individuel. Felix spiste kun frugt og kiks, mens Victor fik blåmuslinger, pil selv rejer og krebs m.m. :o)


Selve sejlturen var ca. 3 timer, og var en god længde. Lang nok til at føle, at vi rigtigt var på tur, og kort nok til, at vi ikke gik helt kold i at sejle. Der var et legerum ombord, som desværre ikke kunne holde drengene optaget alt for længe, men det hjalp lidt da faren kom med ind og byggede Lego.

Der var et par barer på færgen og også en shop - hvor jeg naturligvis fik købt både det ene og det andet :o) Den svenske krone ligger ret godt i forhold til den danske, så der kan være en del penge at spare. Desværre havde vi ikke så meget tid til decideret shopping i Göteborg ... eller måske skulle jeg sige heldigvis ;o)


Indsejlingen til Göteborg var mega pæn, og vi valgte derfor også at se en del af den ude fra dækket - både på vej derop, og da vi tog hjem igen.

Da vi kom fra borde i Göteborg gik vi hen for at tage en sporvogn ind til byen. Desværre viste det sig, at man ikke kunne købe billetter i en automat derhenne, og vi havde ikke kontanter nok (eller måske havde vi kun sedler, og der skulle bruges mønter) til at købe i sporvognen - og det var ikke Dankort, som man kunne betale med, så derfor blev vi nødt til at springe af igen ved næste stop og så vælge at gå ind til byen. Der var heldigvis ikke så langt, men der var til gengæld ret varmt, så da vi ramte gågaden måtte vi straks finde et sted at få noget køligt at drikke.
*Jeg har fået fortalt af en sød veninde, at man kan købe heldags billetter til sporvognen ombord på færgen til SEK 90,- for voksne*

Lige overfor caféen som vi landede på, lå den mest farlige butik jeg længe har været i. Jeg kunne seriøst nærmest gave tømt butikken - Leila's General Store. Oh my - det var så fint og lyserødt og pastel og bage og mad og og og. Puha, det krævede altså en del begrænsning fra min side ikke at købe det hele! Jeg nøjedes med nedenstående. Flasken har vi brugt lige siden til ahornsirup, så er det meget lettere for drengene selv at dosere.

Göteborg var rigtig fin - og viste sig fra sin allerbedste side da vi var der. Jeg elsker at kigge på bygninger, detaljer og grønt når jeg er i en storby, og det resulterer naturligvis også i en masse billeder. Der var naturligvis også tid til en is i varmen :o)

Det var mere hårdt for nogle af os end andre!

Som nævnt var jeg ret vild med turen på Göteborg fjord, og det vidner mængden af billeder også klart om :o)

Victor havde også sit kamera med, og tog faktisk en del gode billeder. Han er åbenbart meget glad for selfies - men det passer jo også fremragende til ungdommen nu om dage :o)

Alt i alt havde vi som nævnt en rigtig dejlig tur. Den måtte gerne have været lidt længere for os voksne, men drengene var pænt trætte da vi lande hjemme på matriklen igen. Jeg tror faktisk især, at drengene havde en god tur. Victor har snakket mange gange om den store færge vi var med, og har endda også lavet en ud af træ i børnehaven efterfølgende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...