mandag den 7. februar 2011

Weekendens And og Pære Belle Hélene

Her i weekenden havde vi besøg af vores gode venner fra Kolding, som vi igennem mange år har fejret Mortens aften sammen med - det startede egentlig som en dårlig undskyldning for at afprøve vores talenter med at lave and, og så er det bare foresat som en hyggelig tradition. Men siden de er flyttet retur sydpå kan vi som ikke regel finde tid til anden en helt alm. onsdag el. lign. og derfor blev det i år rykket til januar måned. Der blev vi så ramt af sygdom og måtte udsætte... men endelig lykkedes det i denne weekend.

Det var som altid hyggeligt at have dem på besøg, men desværre var deres lille datter dårlig 2 gange, så det gav en del bekymringer... og tøjvask!

Til eftermiddagskaffen havde jeg lavet romkugler af nogle kagerester. Det er altså en lækker måde at få brugt det hele på, men jeg glemte at tage et billede inden vi gik ombord i dem! Jeg lavede også nogle der var dyppet i chokolade - mums!


Aftensmaden bestod naturligvis af and med hele svineriet!, Hvide- brune- og franske kartofler, hjemmelavet rødkål, og brun sauce.


Forleden så jeg finalen i en omgang Masterchef hvor vinderen lavede pære belle hélene, og jeg blev meget inspireret - derfor stod desserten på en omgang af det. Jeg lavde hjemmepocherede pærer og chokoladesauce, men isen stod Føtex for :o) Det smagte simpelthen bare fantastisk! Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver det selvSom det sig hører og bør skulle vi have and med hele svineriet. Det var skisme ikke så ringe endda.

8 kommentarer:

 1. Åhh, MUMS!!!Hvordan lavede du chokoladesaucen?

  SvarSlet
 2. Jeg ELSKER romkugler og bliver altså nødt til snart selv at lave dem, nu har jeg efterhånden set dem så mange steder :-)

  Uhmm, sådan en omgang and med det hele er altid godt....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 3. Mmmmm hvor ser det altsammen lækkert ud - men nok ikke lige det jeg skal kaste mig ud i for tiden ;-) Tror hellere jeg må snuppe en bar i stedet for en af dine romkugler...

  Godt at høre I havde en dejlig weekend, men en skam at lillepigen var skidt tilpas :-(

  Knus,
  Helle

  SvarSlet
 4. Hej Heidi,

  den var rigtig let at lave - smider lige en opskrift ind i et indlæg for sig :o)

  knus
  Camilla

  SvarSlet
 5. Hej Birthe,

  jeg er også helt pjattet med romkugler, og de bliver bestemt ikke dårligere af at være hjemmelavede :o)

  knus
  Camilla

  SvarSlet
 6. Hej Helle,

  nej - der kunne det nok godt være at pointene ikke ville række helt :o)

  knus
  Camilla

  SvarSlet
 7. Det hele smagte bare så godt, den dessert er altså et hit. Tror den skal til at være fast dessert til anden når vi mødes.

  Lillepigen er ikke helt på toppen endnu, men det går bedre :-)

  Håber du er kommet igennem vasketøjet. Vi har nu fået en ny vaskemaskine og jeg er i gang med at kæmpe mig igennem bunkerne...

  SvarSlet
 8. Hej Merete,

  ja - det var en ret lækker dessert hvis jeg selv skal sige det... og endnu engang fik vi bevist at vi altså bliver nødt til at have dessert :o)

  Jeg er glad for at høre at det lille pus har det bedre, men det har da alligevel været noget af en omgang!

  Dejligt med ny vaskemaskine - det er altid træls når man skal ud at investere i nyt, men dejligt når man så har fået det :o9

  knus
  Camilla

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...