mandag den 26. november 2012

Brownie Cupcakes med Peanutbutter Frosting

Til weekendens blomsterbinding skulle der naturligvis også lidt godter til. Uden mad og drikke...

Der var et overflod af hjemmebagte boller, kiks og ost, æbleskiver, kanelkage, småkager og slik, og mit bidrag var noge lækre brownie cupcakes med peanut butter frosting. De smagte MEGA godt, så her kommer opskriften :o)

Jeg er ikke så glad for at bage med cup-mål - jeg er bare mere glad for min bagevægt! Det er ikke fordi jeg ikke evner det, men jeg kan godt lide præcision når jeg bager kager, og det synes jeg der bliver mere af med en vægt. Men denne blev alligevel lavet som der stod i opskriften :o)


Fudge Brownie Cupcakes (fra Sally's Baking Addiction)
10-12 cupcakes

125g smør
3/4 cup lys muscovado sukker
1/2 cup kakao-pulver
korn fra 1 stang vanilje
2 æg
1/2 tsk bagepulver
3/4 cup mel

Forvarm ovnen til 190 grader.

Smelt smørret i mikrobølgeovn i en beholder, der er beregnet til mikro. Rør sukkeret i indtil der er jævnt og put det i mikrobølgeovnen i 1 minut. Rør til det er jævnt igen. I en anden skål røres salt bagepulver, kakao-pulver og mel sammen. Pisk vanilje og æg i smør/sukker blandingen, og tilsæt det langsomt til melblandingen og rør rundt, til det er helt blandet.

Fyld dejen i en plade papirbeklædte cupcake-forme. Jeg brugte min isske og fik 11 1/2 cupcakes ud af dejen. Bag cupcakesne i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter (mine fik desværre lidt for længe.)

Tag dem ud, og lad dem køle helt af på en rist inden de pyntes med frosting.

Peanut Butter Frosting
til 10-12 cupcakes

1 cup smooth peanutbutter
1 cup flormelis
75g smør
korn fra 1/2 vaniljestang
1/3 cup piskefløde

Put peanutbutter, smør, flormelis og vanilje i skålen til din røremaskine, du skal bruge K-spaden (eller brug en håndmixer, hvis du ikke har en røremaskine). Rør ved medium-lav hastighed indtil der er cremet og glat. Tilsæt langsomt fløden og pisk ved høj hastighed indtil blandingen er let og luftig.

Dekorer de afkølede cupcakes og nyd :o)


12 kommentarer:

 1. Yaiiiikz de ser yummy ud. Kan næsten fornemme den lækre peanutbutter på tungen. HAPS! Og så elsker jeg jo selvfølgelig, at de er pyntet total jule-ish :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smagte SÅ godt :o) Men nok kun hvis man kan lide peanutbutter ;o) Jeg prøvede at give dem lidt jule-udseende, men det meste af mit kagegrej er ved at være pakket ned!

   Slet
 2. Mmmmh jeg har længe tænkt jeg skulle lave noget med peanuts, og den frosting ser bare lækker ud!
  Det må jeg altså prøve.(;

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må BESTEMT prøve den - den er virkelig skøn! Jeg er stor fan :o)

   Slet
 3. Lyder bestemt som en god kombination - og rigtig sødt pyntet! Min køkkenvægt er gået i stykker, så pt. er jeg meget glad for dl-mål, når jeg kokkererer :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en skøn kombination, og tak - jeg prøvede at få dem fine med en meget begrænset mængde kage-grej i køkkenet :o)

   Jeg ville være SÅ ked af det, hvis min køkkenvægt gik i stykker, men det er nu meget rart stadig at have muligheden for så at bruge sit dl-mål :o)

   Slet
 4. Hvor er de fine! Hvor har du købt det lille juletræ? :) Og har savnet en god opskrift på peanut butter frosting, denne her lyder lovende. Elsker nemlig peanut butter! Er lige faldet over din blog forresten, må hellere lige skynde mig at følge dig på bloglovin ;)
  - Frida, http://bakedbyblondie.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Juletræet er blot en udstikker ud af en stor spand med 50 udstikkere jeg købte for 100 år siden. Du burde klart prøve denne frosting, den er SKØN!

   Jeg vil straks tjekke din blog ud også :o)

   Slet
 5. Ihh det er da godt nok liiidt for lækkert at kigge på her til aften... MUMS! kan du ik lige sende en taxa herover med sådan en stak også ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Beklager - de er desværre væk :o( Ellers kunne jeg nok have lokket husbonden over med nogle ;o)

   Slet
 6. Skal kagerne på køl og hvor længe kan de holde sig når de er færdige? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det synes jeg, at de skal :o) De kan nok holde sig et par dage vil jeg tro - eller jo noget længere i fryseren. Frostingen kan nok holde lidt mere end et par dage på køl

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...