søndag den 25. august 2013

AMO Økologiske Grynstykker

Alle der kender mig ved, at bagning ikke er min spidskompetence... altså i hvert fald ikke brødbagning. Jeg synes selv, at jeg er okay til kager osv., men brød og boller er ikke noget af det, jeg er allerbedst til. Derfor var jeg ikke sen til at sige ja tak, til at prøve AMOs nye økologiske brødblandinger. Den første jeg prøvede var Økologiske Grynstykker.

Vi havde gæster på besøg til overnatning og dermed også morgenmad, så grynstykkerne der er langtidshævede passede perfekt til, at jeg blot skulle i køkkenet i nogle minutter om aftenen og så var der lune og friskbagte boller til morgenmaden.

På pakken foreslår AMO, at man kan smide lidt godt, hakket chokolade i bollerne, og det valgte jeg at gøre i den ene halvdel. Det var ikke så ringe endda. Faktisk synes jeg, at det var nogle lækre boller både med og uden chokolade - god smag og fin struktur. Jeg kan godt se, at "man" ligeså godt kan lave nogle selv, men for folk, som ligesom mig, er nogle spader til langtidshævet brød, eller som ikke tør give sig i kast med at bage fra bunden, der synes jeg bestemt, at denne brødblanding er rigtig god.

4 kommentarer:

 1. Elsker de der lette løsninger, når resultatet så også bliver godt! og de der ser skisme lækre ud :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvis resultatet bliver godt, er det ikke så ringe endda :o) De her kan godt anbefales!

   Slet
 2. Prøv disse fedtfrie boller: Hæld ½ liter kold vand i en skål. Opløs ½ pk. gær deri. Tilsæt 2 tsk. salt, og en god stor håndfuld hørfrø. Put et par håndfulde, eller 4, grahams-, spelt-, eller fuldkornsmel i. Tilsæt hvedmel for resten, og med det mener jeg, til det er en tyk (a la havre-)grød, hvor skeen kan stå i uden at vælte. Staniol over. I køleskab natten over. Næste morgen varm ovn op til 225 grader (IKKE varmluft). Der skal IKKE røres i dejen! Brug to spiseskeer, dyppet i lidt vand, som dyppes igen, når der er behov for det, og dejen hænger i, til at sætte ca. 9 klatter på en bageplade. Bages i ca. 20 - 23 min. afhængig af ovnen. Kan drysse med mel eller kerner/frø, tilsæt andre frø, eller undlade groft mel. Bon appetit! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for opskriften, men det er nu ikke fordi jeg ikke evner at finde opskrifter, at jeg ikke er så god til brød...

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...