søndag den 4. september 2016

Brownie-cheesecake med hindbær-mascarpone creme

En lille sommerferie blev pludselig til næsten to måneders blog pause! Jeg har haft en skøn sommer, og har en masse at fortælle om her på bloggen, men bare for lige at sparke tingene igang starter jeg med en lille kage ... som bestemt ikke var lille i smag eller mæthedsfornemmelse ;o)

Sidste år var jeg og de andre piger ikke med til Lyserød Lørdag, men i år har Bitten og jeg valgt at tage teten op igen, denne gang med selskab af Agnethe og en min søde veninder Karina, som til trods for hun ikke har en blog laver nogle skønne kager!!!

Nå men, en da for et par uger siden skulle vi snakke lidt planlægning til Lyserød Lørdag og man kan jo ikke have kage-damer på besøg og ikke servere kage. Jeg havde tilfældigt den originale opskrift på denne kage stående fremme, da husbonden udbrød - hvorfor har du aldrig bagt den for at jeg kan tage den med på arbejde???

Så jeg bagte den til mig og pigerne, men heldigvis var der en del tilbage, som han så kunne få med på arbejde :o)

Det var en mega god kage, men den var meget overvældende, så det er bestemt ikke de store stykker man kan spise!

Brownie-cheesecake med hindbær-mascarpone creme
Oprindeligt fra Dr. Oetker
12-15 stykker

Kiksebund:
250g digestive kiks
125g smeltet smør

Browniebund:
200g mørk chokolade
150g blødt smør
150g sukker
1 æg
75g mel

Cheesecakefyld:
400g flødeost (ikke light)
150g flormelis
1 stang vanilje eller 2 tsk vaniljesukker
2 æg

Hindbær-mascarpone creme:
1/2 liter piskefløde
250g mascarpone
1 spsk vaniljesukker
100 g sukker
1-1 1/2 dl kold hindbærpuré (eller anden puré af bær)

Tænd ovnen på 175 grader.

Beklæd bunden af en springform på ca. 24 cm med bagepapir. Blend kiks og bland dem med det smeltede smør. Pres det sammen i bunden af en springformen.

Smelt chokoladen over i mikrobølgeovnen eller over vandbad. Pisk smør og sukker godt sammen med en håndmikser. Tilsæt ægget og pisk grundigt. Vend melet i blandingen og tilsæt derefter den smeltede chokolade. Pisk dejen godt op, så den bliver luftig og fordel dejen oven på kiksebunden.

Pisk flødeost, flormelis og vanilje godt sammen. Tilsæt æggene et ad gang og pisk grundigt efter hvert. Pisk til sidst blanding ved høj hastighed i et minut, så det bliver luftigt, men ikke for længe, da blandingen kan skille!

Fordel fyldet ovenpå brownie bunden og bag kagen i ovnen i ca. 35-45 minutter indtil den er fast at røre og let gylden rundt i kanten.

Afkøl kagen, dæk den til og sæt den i køleskabet i minimum 2 timer.

Smid fløden i fryseren i 20 minutter og hæld den derefter i en røremaskine sammen med sukker, mascarpone og vaniljesukker. Pisk blanding indtil den er lækker tyk og cremet. Tilsæt den kolde hindbærpure, rør indtil den er blandet i og fordel cremen oven på den afkølede kage.

Sæt kagen på køl natten over eller indtil den skal serveres. Pynt med hvad du har lyst til at bær og server straks.



8 kommentarer:

  1. Uhmmm jah jeg bliver helt mæt bare af at se på den skønne kage og jøsses hvor var den god!!! Jeg glæder mig max til samarbejdet, så håber jeg bare at jeg kan leve op til den høje standard ��

    SvarSlet
    Svar
    1. Den var mega god!

      Det kunne du heldigvis uden nogle problemer :-)

      Slet
  2. OH SO SPÄT ABENDS.....
    DEN WÜRDE ich jetzt gerne ein STÜCK verdrücken,,,,

    wünsche noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    SvarSlet
  3. Sikke en lækker kage, som sikkert vakte stor glæde :-)
    Dejligt du har nydt en pause.
    Jeg har heller ikke selv været for aktiv på det sidste.
    Ønsker dig og familien en god uge :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den var super lækker!

      Det er også nødvendigt med en lille pause en gang imellem

      Slet
  4. Se, det ser på ingen måder spor træls ud :D

    - A

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe, det var den bestemt heller ikke!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...