søndag den 2. oktober 2016

Boganmeldelse: Majas Desserter

Indlægget er lavet i samarbejde med Politikens Forlag,
men alle holdninger og meninger er mine egne.


Jeg har i mange år læste med hos dygtige Maja på hendes skønne blog, og har også lavet mange opskrifter både derfra og fra de to skønne kogebøger, som hun har udgivet sammen med Anne au Chocolat.

Derfor var jeg bestemt også klar til at kigge nærmere på Majas nyeste bog - Majas Desserter, som netop er udkommet på Politikens Forlag. Jeg kan allerede nu sige, at jeg er svært begejstret og kan næsten ikke bestemme mig for hvad jeg først skal prøve.

Junior sad ved siden af mig, da jeg kiggede i den første gang, og spurgte straks "hvad er det?" Jeg svarede og sagde, at han skulle sige til, hvis der var noget der så ekstra lækkert ud og han begyndte spørge om ALLE opskrifter. Da jeg sagde, at det kun skulle være dem, som så MEGET lækre ud, sagde han "Jamen, det gør de jo allesammen!" :o)

Efter lidt indledende kapitler er bogen delt op i to dele. Hvilket man må sige er ret overskueligt.


I det store hele er opskrifterne ret lette at gå til, men nogle af dem har mere advancerede tilberedningsmetoder eller ingredienser, men der er nok at vælge af - både for dem uden den store erfaring med desserter og dem, som er mere hjemmevante i et køkken. Ved alle opskrifterne er der en lille tekstboks som fokuserer på servering og pynt til servering. Det kan jeg godt lide.

Billederne er smukke og helt i stil med Majas blog - meget enkle og lyse. Det ville også virke forkert, hvis bogen stak alt for langt væk fra hendes normale stil. Jeg kan huske, at jeg tænkte det, da jeg kiggede i "Lykken er is", men endnu en gang er jeg blevet overbevist om, at jeg ikke kan leve uden en isvaffeljern - om ikke andet så bare for at kunne lave nedenstående dessert :o) Jeg har dog endnu ikke helt knækket koden med macarons - de driller mig stadigt, men mon ikke jeg snart skulle prøve igen og så nuppe Maja opskrift. For hvis der er noget hun er skarp til, så er det macarons!

Hvis du er fan af Majas blog, bør du klart købe denne bog! Er du ikke allerede fan, så køb bogen alligevel og du vil blive det! Jeg kan allerede fornemme hvordan jeg de næste mange gang jeg skal lave dessert vil søge inspiration i denne bog, så den får min varmeste anbefaling. Derfor får den uden tvivl 6 ud af 6 stjerner.

Anmeldereksemplar: "Majas Desserter" af Maja Vase
udgivet af Politikens Forlag i september 2016.
2 kommentarer:

  1. Er det ikke bare en fornøjelse at bladre gennem den bog? Jeg havde nok også købt den, hvis det bare var en billedbog :D

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...