mandag den 11. november 2013

Mormor-mad: flæskesteg

Her i weekenden var vi på besøg hos vores søde venner og nød at blive vartet op med lækker med og hyggeligt selskab. Lørdag aften fik vi naturligvis andesteg med alt hvad der dertil hører. Desværre orkede jeg ikke at tage nogle billeder da maden var kommet på bordet, for junior og min venindes lille prinsesse var blevet lidt ekstra sultne og derfor var der en lille smule stress på. Ikke desto mindre var det skøn mad, og efter sådan en omgang and glæder jeg mig om ikke endnu mere til jul :o)

Men siden jeg ikke fik taget billeder kommer dette indlæg i stedet til at handle om et måltid der er næææsten ligeså godt som andesteg. Nemlig flæskesteg! Mums! Vi sprang de brunede kartofler over i denne omgang, og rødkålen var købt, meeeen det smagte nu skønt alligevel!

Jeg har lavet flæskesteg en del gange, men denne gang prøvede jeg en lidt anderledes tilberedning og den var klart en succes.

Langtidsstegt flæskesteg

1 flæskesteg
groft salt
½ liter vand

Rids flæskestegen, og skulle det være gjort på forhånd fra slagteren, så gå den igennem igen. Skær helt ned igennem fedtlaget, men undgå så vidt muligt at skære i købet.

Krydr stegen med rigelige mængder groft salt - vær sikker på, at der også kommer salt ned i revnerne mellem sværene. Put stegen i en lille bradepande

Tænd ovnen på 100 grader og stil flæskestegen ind i den kolde ovn. Stik et stegetermometer i og lad stegen stå indtil stegen har en centrumtemperatur på 50 grader (Det varer et par timer eller mere afhængig af størrelsen). Hæld vand i bunden af bradepanden og skru op til 250 grader. Steg flæskestegen videre indtil den har en centrumtemperatur på 65 grader.

Tag stegen ud, lad den hvile mens du (som sædvanlig) laver en lækker sauce af stegeskyen. Server med kartofler og rødkål, samt brunede kartofler og chips hvis man er dertil inklineret.

Nu er det første gang jeg har prøvet denne metode, men jeg må sige, at jeg var vældig godt tilfreds. Kødet var mørt og sværen sprød, og så kan man ikke forlange meget mere af en flæskesteg.9 kommentarer:

 1. Godt med en traditionel julemenu en gang imellem ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig ikke så ringe endda ;o)

   Slet
 2. Min lyst til flæskesteg stiger bare eksponentielt når det bliver efterår! Tror jeg skal prøve at følge din fremgangsmåde, for der er bare ikke noget mere trist end tør flæskesteg og bløde svær. Det ser ihvertfald lækkert ud! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det på fuldstændig samme måde :o) Både med flæskesteg, men også en del andre retter!

   Du skulle prøve den, det virkede i hvert fald super godt for mig :o)

   Slet
 3. Umm mormor mad når det er bedst :-D Det er alt for lang tid siden vi har fået det...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig mormor-mad når det er bedst :o) Det er nu også meget sjældent, at vi får flæskesteg, så derfor er det ekstra godt, når vi gør :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...