tirsdag den 16. december 2014

Burger med kødboller og tomatsauce

I forrige uge havde vi besøg af en af husbondens kammerater. Uden at lyve vil jeg sige, at den pågældende fyr har en god appetit :o) Derfor ved jeg også, at når han kommer forbi til spisning skal det være god, solid mad og ikke alt for salat og grøntsager agtigt. Vi skulle egentlig have haft risengrød, men det nænnede jeg ikke at servere, så i stedet faldt valget på nogle lidt alternative burgere.

Jeg kan huske, at jeg har set et billede (som er 100 gange mere appetitligt end mine!) og var overbevist om, at det skulle prøves. Dog ændrede jeg en del i opskriften, så den kommer naturligvis her. De var virkelig lækre, og jeg tror bestemt, at de ryger på madplanen herhjemme igen :o)

Burgere med kødboller og tomatsauce
3-4 pers.

tomatsauce:
2 fed hvidløg
1 løg
1 tsk olie
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse koncentreret tomatpure
1 tsk sukker
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret basilikum
salt og friskkværnet peber

Kødboller:
500g hakket oksekød
1/3 ciabattabrød
1 1/2 dl letmælk
1 æg
30g friskrevet parmesanost
2 fed hvidløg
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret basilikum
salt og friskkværnet peber

Desuden:
Nogle gode burgerboller - helst friskbagte :o)
rigelige mængder god ost

Start med at sætte tomatsaucen over. Pil og hak hvidløg og løg fint og sauter det i olien i en lille gryde. Tilsæt tomater, tomatpure, sukker, timian, basilikum og salt og peber. Skru ned og lad saucen simre under låg mens du laver kødbollerne.

Tænd ovnen på 200 grader og læg ciabattabrødet i skiver ind i ovnen og lad dem bage, til de er blvet let gyldne og tørre. Kør det tørre ciabattabrød på foodprocessoren, men ikke så meget, at det bliver helt til rasp - bare til mindre stykker. Hæld mælken over og stil til side.

Rør farsen sej med salt og tilsæt derefter ægget, parmesan og presset hvidløg. Bland godt sammen og tilsæt derefter brødblandingen og krydderurterne. Bland igen indtil det netop er blandet. Form store kødboller - et sted mellem en golfbold og en tennisbold. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og sprayet med sprayfedt. Stil dem i ovnen og bag dem i en halv times tid - alt efter størrelsen. Vend dem en gang undervejs.

Saml derefter burgerne med en skefuld sauce på bunden, derefter et par let-trykkede kødboller og en eller 2 skiver ost. Sæt dem evt. i ovnen, så osten smelter og slut af med lidt mere tomatsauce inden låget lægges på, og server straks.

4 kommentarer:

 1. Er det ikke en sloppy Joe du har lavet?
  Rachel Ray har rigtig mange versioner af den form for nemme burgere.

  Mvh Dea

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dea. Jeg synes ikke, at det er en Sloppy Joe, da jeg associerer det med en kødsauce - som denne:http://cocoogco.blogspot.dk/2014/04/sloppy-joes.html?m=1
   Men måske jeg tager fejl ;-)

   Slet
 2. Uhm, for satans det ser godt ud - jeg kommer snart og tigger ved døren ;)

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha :-) du er sjov! Du skal være velkommen, men jeg kan ikke garantere, at der spor noget spændende på menuen ;-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...