søndag den 7. december 2014

Pecan pie

Forrige fredag var jeg sammen med et par veninder til en bid mad. I den anledning lavede jeg endnu en gang en lille tærte, og denne var ualmindelig lækker!!! Jeg har egentlig altid haft lyst til at prøve en lækker pecan pie, men pecan nødder er jo ikke det billigste i verden og kommer tit i små poser, så jeg har ikke rigtigt orket det. For et par uger siden fandt jeg dog en stor pose i Netto til billige penge og så måtte det prøves - og det blev SÅ godt!

Opskriften kommer endnu en gang oprindeligt fra American Pie, men med lidt ændringer, så derfor kommer den herunder.

Pecan pie
tærtedej:
165g hvedemel
2 tsk sukker
et nip salt
125g meget koldt smør
ca. 1/2 meget koldt vand

tærtefyld:
2 1/2 dl "Golden syrup" - eller lys sirup
200g mørk muscovadosukker
75g smør
korn fra 1 vaniljestang
3 æg
1 nip salt
200g pecannødder

Vaniljeis

Mål 1/2 dl vand af og stil i køleskabet.

Skær smørret i små tern og stil dem tilbage i køleskabet, mens du finder de andre ting frem. Det skal være så koldt som muligt, det giver det bedste resultat. Hvis du har meget travlt, kan du evt. give smør og vand 15 minutter i fryseren.

Bland mel og sukker i en stor skål, og tilsæt derefter de kolde smørtern til blandingen. Brug en "pastry blender" hvis du har det, eller en gaffel eller fingerspidserne til at blande smør og mel sammen, indtil det bliveren krummet masse. Vær påpasselig med ikke at fordele smørret alt for fint - der må gerne være klumper på størrelse med ærter i dejen, det giver det bedste resultat.

Tilsæt halvdelen af det kolde vand i små stænk og brug en dejskraber til at samle dejen med. Tilsæt mere vand, lidt ad gangen, indtil dejen lige netop har samlet sig. Saml dejen helt færdig, men undgå at ælte for meget.

Form dejen til en rund, tyk disk. Pak ind i film og stil den på køl i mindst en halv time.

Rul derefter dejen ud - på et meldrysset bord - og læg den i tærteformen. Prik bunden med en gaffel og stil atter på køl i en halv time.

Smelt smørret og lad det køle af. Forvarm ovnen til 170 grader, tag risten ud af ovnen og stil den til side.

Bland sirup, muscovadosukker, smeltet smør, korn fra vaniljestangen, æg og salt sammen i en stor skål. Rør det godt sammen til alt er helt blandet. Tilsæt pecannødderne og rør igen.

Hæld fyldet i til forberedte tærtebund, stil den på bageristen og pak lidt sølvpapir rundt om kanten. Stil tærten i ovnen og bag den i 30 minutter. Fjern sølvpapiret og bag videre i ca. 30 minutter indtil dejen er gylden og fyldet har sat sig. Jeg skulle vist bage min i ca. 45 minutter, men test med en tandstikker inden du tager den ud. Det kan dog godt være lidt svært at vurdere, da fyldet på en måde er lidt flydende alligevel selvom det er færdigt.

Lad den færdige tærte køle af til stuetemperatur og server med en kugle god vaniljeis.

Det er en ualmindelig lækker tærte! Men den er også meget fyldig og temmelig sød. Derfor passer det super godt med den kolde is til. Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg kommer til at bage denne tærte, og bare ved at skrive opskriften ind får jeg lyst til at kaste mig i køkkenet med det samme ;o)4 kommentarer:

 1. Mmm! Skønne billeder! Jeg lavede pekannøddetærte i sommers, da jeg havde texansk tema, og det er altså en dejlig dessert - men som du også skriver, så er den pænt fyldig :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Det er en enormt dejlig dessert! Men ja, det er ikke lige en man tager mange stykker af :o)

   Slet
 2. Når alle tingene skal være kolde til en dej, er det en smart idé også at putte melet i fryseren. Din tærte ser meget fin ud.
  Dem jeg har smagt i USA har været tilpas søde og cremede, men faste i fyldet, så de ikke virkede fede i det.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Ja, jeg har før set tippet med melet, men det tror jeg aldrig, at der vil være plads til i min fryser ;o) Jeg synes heller ikke, at denne var fed - men meget sød. Men der er naturligvis også forskellige opskrifter på denne ligesom på alt andet :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...