mandag den 18. september 2017

Victors skaldyrs pasta

En dag da husbonden og Victor var ude at handle, snakkede Victor om, at han gerne ville have noget mad som bestod af pasta, blåmuslinger, parmesan, cremefraiche, kødpølse og syltede rødbeder. Det startede så godt og endte så tragisk med den ingrediensliste :o) Men en dag i sidste uge valgte jeg alligevel at lave retten efter hans ønsker, dog med et par enkelte ændringer, som fx. udeladelse af syltede rødbeder, og jeg byttede kødpølsen ud med chorizo :o)

Både husbonden og jeg var meget imponerede over, at han overhovedet fandt på retten, så derfor skulle det naturligvis prøves. Han beklagede sig dog en smule over, at jeg havde inkorporeret creme fraichen i retten, men det er også forbi både han og Felix kan spise creme fraiche som vi andre spiser is!

Men resultatet blev rigtig godt, så hermed kommer opskriften på Victors skaldyrs pasta

Victors skaldyrs pasta
2-4 personer


1 kg blåmuslinger
400g tagliatelle
1 dl creme fraiche 38%
50-75g chorizo
1 spsk olie
friskrevet parmesan
1-2 dl vand
evt. 1 glas hvidvin
lidt persille
salt og peber

Sæt en stor gryde vand over til pasta. Rengør blåmuslingerne - fjern skægget. Dem som ikke er helt lukkede, giv dem et lille bank på siden, hvis de ikke lukker sig skal de smides ud.

Varm olien op i en stor gryde og steg chorizoen deri. Tilføj vand og evt. hvidvin, bring i kog og tilsæt derefter muslingerne og cremefraiche. Læg låg på og damp muslingerne i ca. 5 minutter. Kog samtidig pastaen til den er næsten klar. Når pastaen er næsten klar hældes den over til muslingerne, det hele røres godt sammen, tilsæt rigeligt friskrevet parmesan, finthakket persille og server straks.

De muslinger som ikke har åbnet sig nu skal også kasseres!

Server med ekstra parmesan på toppen og nyd med et glas koldt hvidvin til.


2 kommentarer:

  1. Uhmmm 😍 kommer helt til at savne pasta nu!

    SvarSlet
    Svar
    1. Mon ikke man kunne lave noget lignende i en mere LCHF udgave :)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...