onsdag den 7. november 2012

Hjemmelavet is #10: Rocky Road Ice Cream

Endelig kommer nu opskriften på isen, som jeg lavede i weekenden.

Det var endnu en opskrift fra Birthes kogebog, og lad mig starte med at sige, at den var vildt godt, men jeg lavede den fejl, at jeg smed isen i min ismaskine, og den var mere luftigt inden, da opskriften ikke kræver, at man har en ismaskine, og derfor er isen pisket og luftig. Muligvis er det min ismaskines skyld, men den kunne i hvert fald godt have været mere luftig. Det betød i hvert fald, at der måske var lige rigeligt fyld i forhold til is :o) Så næste gang jeg laver den, og putter den i ismaskinen, skærer jeg måske en anelse ned på fyldet, for der SKAL være meget fyld i :o) Men den smager såååå godt.

Jeg skriver opskriften som den burde have været, nemlig helt efter bogen :o)

Rocky Road Ice Cream (Newyorkerbyheart - Amerikansk Homecooking)
6-8 portioner

Is:
6 upasteuriserede æggeblommer
75g sukker
3dl piskefløde
100g mørk chokolade 70%

Honningristede, saltede peanuts:
100g saltede peanuts
1½ spsk flydende honning

Desuden:
75g mørk chokolade 70%, grofthakket
75g valnødder, grofthakket
100g honningristede peanuts
100g mini marshmallows (skumfiduser)

Pist peanuts og honning på en pande ved middel varme i ca. 7-10 minutter, til honningen bliver tyk og lægger sig om nødderne. Hæld nødderne på en bageplade med bagepapir, og skil dem ad med en gaffel, så de ligger en og en. Lad dem køle helt af.

Smelt de 100g chokolade over vandbad. Kom æggeblommer og sukker i en skål, og pisk det tykt og luft med en el-mikser. Hæld den smeltede, let afkølede chokolade i, mens du rører med en dejskraber. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i chokolademassen. Vend også fyldet i, til det er godt fordelt. Hæld i en tætsluttende beholder, og frys i mindst 6-8 timer inden servering.


10 kommentarer:

  1. Ork det ser jo helt fantastisk ud! Det lyder efterhånden til at jeg er nød til at skal have fingrene i den kogebog :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den kan i hvert fald anbefales - der er sååå mange lækre opskrifter deri :o) Denne is var i hvert fald vildt lækker!

      Slet
  2. Åhh den ser godt ud... og alle ingredienserne er nogen, jeg godt kan lide ;-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Den smager SKØNT! Hihi, det er jo en god start :o)

      Slet
  3. Mums, den skal da vist afprøves i weekenden. Det grå efterårsvejr kræver vist lidt sommerstemning :)
    Og rocky road er bare genialt, både i is og kage :)

    Mange hilsner

    Louise

    SvarSlet
    Svar
    1. Den kan klart anbefales - den er virkelig lækker! og ikke bare som en is, men mere som en hel dessert pga. al fyldet :o)

      Slet
  4. Ser så lækkert ud, den må prøves!

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er akurat lige så lækker som den ser ud, så den kan klart anbefales :o)

      Slet
  5. Har netop fået bogen og denne is er en af de ting som helt klart skal prøves. Mums den ser god ud :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor cool, at du har fået bogen - den er bare SÅ skøn :o)

      Du burde klart prøve isen, for den er virkelig lækker!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...