mandag den 20. juni 2011

Benløse fugle og babyfyldt mave...

En eller anden dag - lørdag? - fik vi en omgang benløse fugle. Jeg har aldrig prøvet at lave det før, men fuglene lå allerede i fryseren og ventede på at blive spist (de var fra vores kødkasse fra slagteren). Jeg havde egentlig regnet med at lave noget salat og smart tilbehør, men jo nærmere jeg kom på, jo mere havde jeg lyst til hvad jeg kan forstå er helt klassisk tilbehør.

Fuglene var som sagt færdiglavede fra slagteren, men indeholdt bacon, så vidt jeg kunne greje. Tilbehøret bestod af friske grønne asparges, kartoffelmos og en lækker sauce!

Jeg brunede fuglene i lidt smør på en pande, og overførte dem derefter til en gryde. Hældte vand, en klat tomatpure, lidt grøntsagsbouillon og salt og peber på. Lod det stå og småsimre i ca 45 minutter. Derefter tog jeg kødet op, tilføjede en sjat cremefine, lod det stå i 10 minutter og jævnede til sidst med lidt maizena.

Det smagte lækkert - kødet var okay, men saucen var MUMS! Jeg ved ikke om det havde fået for længe eller hvordan, men kødet smagte på en måde ikke af så meget som jeg havde forventet...

For øvrigt er ovenstående billede et produkt af min fødselsdagsgave til husbonden - et kamerastativ. Dvs. billedet er taget uden blitz med lille blænde og 3 sek. eksponeringstid. Resultatet synes jeg er ret godt!

Mht. babyfyldt mave, så er lige et lille billede af hvordan man, hvis man virkelig anstrenger sig med at proppe i hovedet, KAN se ud når man når sin termin, men babyen endnu ikke har lyst til at se dagens lys!

4 kommentarer:

 1. Jeg har endnu ikke taget mig sammen til at lave benløsefugle, men jeg skal altså have det gjort på et tidspunkt :-)

  Sikke en fin mave. Jeg håber dog, at I snart får arvingen at se....

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Ihh for hulan hvor ser det lækkert ud alt det du har fået lavet og købt i den sidste tid, hvor jeg har været så opslugt af barnedåb m.v. at det slet ik er gået op for mig, at du allerede er gået over terminsdato! SKER DER IK SNART NOGET NU??? Selvom du har en dejlig fin mave, så synes jeg nu godt at junior godt ku tage at komme ud og hilse på nu!
  Kram Agnethe

  SvarSlet
 3. Hej Birthe,

  det kan godt anbefales, i hvert fald hvis man godt kan lide en lækker kraftig sauce :o) Tak, men jeg synes nu maven er lidt stor!

  knus
  Camilla

  SvarSlet
 4. Hej Agnethe,

  håber I havde en god barnedåb - jeg glæder mig til at høre mere om den :o) Tak for de søde ord - mht. juniors ankomst, så tror jeg sgi ikke rigtigt at han har lyst til at komme ud i verden! Men på et eller andet tidspunkt må det jo ske :o)

  knus
  Camilla

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...