lørdag den 19. januar 2013

Chicken Caesar Salad og nogle skønne gaver

I går var jeg beæret med et besøg af den skønne Agnethe til frokost. Det var som altid hyggeligt, og det er altid skønt med besøg fra folk som ikke synes det er mærkeligt, at man bliver nødt til at fotodokumentere maden :o)

Vi har haft besøg af håndværkere torsdag og fredag, så jeg havde valgt en forholdsvis let menu af en salat og lidt brød, samt en kage der kommer i et indlæg for sig selv. Salaten tog udgangspunkt i Birthes opskrift fra "Newyorker by Heart - Amerikansk Homecooking", men jeg lavede et par små ændringer, så opskriften kommer her, og som tilbehør fik vi "Cloverleaf Rolls" fra samme bog.


Chicken Caesar Salad (2 pers.) inspireret af Newyorker by Heart - Amerikansk Homecooking
3-4 kyllingeinderfileter
romainesalat - eller hjertesalat, som jeg brugte
2-3 skiver ciabatta
olie
salt og peber
friskrevet parmesan

dressing:
1 øko. eller past. æggeblomme
saft af ½ citron
½ fed hvidløg
(3-4 ansjoser i olie)
½dl god olie (opskriften sagde oliven, jeg brugte raps)
friskkværnet peber
1dl fintrevet parmesan

Kom æggeblommen i en blender sammen med citronsaft og kør det sammen. Tilsæt hvidløg (og evt. ansjoser) og kør igen. Sæt blenderen på laveste hastighed og tilsæt olien lidt efter lidt. Når al olien er tilsat, skrue op for hastigheden og giv det en ordentlig omgang, så det bliver en glat og tyk dressing. Tilsæt den parmesan og smag til med friskkværnet peber

Skær brødet i tern og steg/ristdem på en pande med lidt olie (og evt. lidt smør). Tag dem af panden når de er ristede og drys med salt og peber.

Steg kyllingeinderfileterne på panden i lidt olie, og krydr dem med salt og peber. Skær dem i lidt mindre stykker.

Skyl salaten og skær den i mindre stykker. Læg den på tallerkerne og læg kylling, croutoner, dressing og en smule parmesan ovenpå og server straks.

Cloverleaf Rolls: Newyorker by Heart - Amerikansk Homecooking
12 stk

2 3/4 dl kærnemælk
25g gær
2 tsk flydende honning
50g blødt smør
100g fuldkornshvedemel
300-450g hvedemel

Lidt smeltet smør

Tænd for ovnen på 175 grader.

Lun kærnemælken, til den er håndvar, Smuldr gæren i en skål, tilsæt honning og kærnemælk og rør til gæren er opløst. Tilsæt smør, fuldkornshvedemel og slat og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt indtil dejen har en passende tekstur. (Opskriften siger ca. 450g mel, men jeg brugte kun lidt godt 300g, så prøv dig frem) Ælt dejen godt igennem - enten i hånden eller på en røremaskine, og stil det tildækket i en skål et lunt sted og lad det hæve i 1 time.

Del dejen i 12 stykker, og del så hvert stykke i 3, som trilles til kugler. Pensl en muffinsform let med olie, og læg 3 kugler i hvert hul. Sæt formen i den forvarmede ovn og bag dem i 17-20 minutter. Smelt imens lidt smør ved lav varme og ligeså snart brødene er færdige, tages de ud og pensles med smørret.


Alt i alt var det en lækker omgang frokst. Jeg synes, at dressingen til salaten var helt i top, og jeg var også ret vil med de små kuvertbrød - de havde det jeg godt kan lide med grov uden for mange kerner og sådan - det synes jeg er bedst til mad.

For at det ikke skal være løgn havde Agnethe også nogle helt fantastisk skønne gaver med til mig! Det havde jeg slet ikke fortjent! Men sidste gang vi spiste frokost sammen kom jeg åbenbart til at nævne de små kogebøger med Kultopskrifter i, og det havde hun husket :o) Så udover en pose lækker ølandshvede (som jeg ikke har prøvet at bage med før!) og noget skøn chokolade, fik jeg de skønne bøger med Mars og Nutella... nu er spørgsmålet bare hvad jeg skal lave først, hihi :o)


6 kommentarer:

 1. Whaaaattttt!!! En Nutella-bog! Hvorfor har ingen fortalt mig om den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha :o) Jeg gik da ellers ud fra, at du godt kendte den! Hvis du er heldig kan det være, at jeg laver noget derfra til næste gang vi ses :o)

   og så skriver jeg lige en mental note om hvad der kunne være en god værtindegave til dig næste gang ;o)

   Slet
 2. Tak for de søde ord :D Det var bare SÅ hyggeligt og helt igennem fænomenal mad - jeg kommer lige med et modindlæg og flasher de dårligste billeder nogensinde på min blog :P Men det gør ikke maden mindre appetitvækkende ;) Er super glad for, at du kunne bruge gaven!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var SÅ glad for gaverne :o) Du har virkelig ramt plet - og selv tak, det var nemlig hyggeligt med et visit :o)

   Slet
 3. Uhh den salat ser god ud. Ville ønske min frokost kunne se sådan ud hver dag :-)

  Jeg kunne altså godt tænke mig at vide hvor de 2 bøger er købt. Har aldrig set dem før!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den smagte også super godt! Desværre ser min frokost heller ikke sådan ud hver dag.

   Jeg tror at bøgerne kan købes i Bøger & Papir

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...