søndag den 13. januar 2013

Hjemmebagte pitabrød

Nogle gange er tomme flyttekasser bare så meget mere end tomme flyttekasser...


Efter at have bedt om forslag til nemme og lækre måltider var det så praktisk, at min søde veninde postede et link på sin blog om hjemmebagte pitabrød. Jep - det var lige hvad vi manglede, så vi fik hjemmelavede pita både i går og i forgårs. De blev rigtig lækre, så opskriften kommer lige her. Den oprindelige opskrift var med grahamsmel, men jeg løb tør og tilføjede derfor lidt fuldkornshvedemel.

Grove Pitabrød 12 stk.

50 g Gær
6 dl Vand
1 tsk  Salt
200g Grahamsmel
200g fuldkornshvedemel - jeg brugte Vinjett
ca. 400g hvedemel, eller til du synes det er passende 

Opløs gære i vandet, kom salt i og rør derefter grahamsmel og fuldkornshvedemel i. Kom hvedemel i til dejen er blød og smidig. Ælt dejen god i hånden eller med røremaskinen.
Dæk skålen og lad dejen hæve i 45-60 minutter.
Hæld dejen ud på et bord drysset med mel og del i 12 lige store stykke. Tril stykkerne til boller og giv dem en tur med kagerullen til de er ca. 1/2 – 1 cm høje.
Læg dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir og lad dem hæve 1 time.
Bages ca. 8 min i en 250 grader varm ovn.


I forgårs fik vi med rejer og tun samt salat og grønt, og i går var rejer og tun byttet ud med stegt andebryst i strimler - mums siger jeg bare!

6 kommentarer:

 1. Hyggeligt med lidt flyttekasse hule :-)

  Dejligt du kunne bruge opskriften til lidt inspiration :-) Vi har stadig nogle stykker liggende i fryseren, tror da vi skal have dem med tun og rejer, det er godt nok lang tid siden vi har fået det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror også at han hyggede sig gevaldigt :o)

   Jeg takker mange gange for opskriften - de var bare så gode! Vi har også en omgang liggende i fryseren - glæder mig allerede :o)

   Slet
 2. Guf det ser lækkert ud Camilla! :D Sådan en omgang går jeg bestemt heller ikke af vejen for! ELSKER hjemmelavet pita og så er de rigtig gode som mini pizzabunde også! Det er en win win situation all the way baby! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også super lækkert, hvis jeg selv skal sige det ;o)

   Det er helt sikkert en win win, og det er sådan nogle vi kan lide ;o)

   Slet
 3. Hejsa

  Jeg kom lige forbi din blog, og hold da fast nogle lækre kager og gode opskrifter! Du er da straks blevet tilføjet til mine faste blogs! Glæder mig til at følge dine lækre sager.

  - Michelle / Stinkywinkysverden

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej, velkommen til og tak for de søde ord :o) Jeg gør mit bedste ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...