torsdag den 3. januar 2013

Chocolate Maximus

Som nævnt kommer her opskriften på vores dessert fra nytårsaften - fordi den MÅ prøves. Vi har faktisk fået den en del gange, men de seneste år har jeg lavet kager - her, her og her. Men i år valgte jeg at vende tilbage til denne fantastiske, og meget velegnede dessert til folk der ikke kan få for meget chokolade :o)


Opskiften stammer tilbage fra 2003 i Alt om Mad fra Bo Bedre.

Ifølge opskriften skal man købe en god chokolade is, og servere med mascarpone blandet med hakket chokolade. Jeg valgte i stedet at lave en god chokoladeis - denne tilsat 100g hvid, hakket chokolade og så servere med en lille hindbær coulis til.

Det gode ved denne opskrift er, at man faktisk kan lave det hele dagen før, og blot anrette på dagen :o)

Chokoladekage:
225g blødt smør
375g brun farin
2 æg
kornene af 2 vaniljestænger
2 spsk kakaopulver
100g mørk chokolade
171g hvedemel
1 tsk natron
1 tsk fint havsalt
smør til formen

Rør smør og brun farin godt sammen, tilsæt æggene, vanilje og kakao. Smelt chokoladen over vandbad, og lad den køle lidt ned. Vend den smeltede chokolade i dejen. Til sidst sigtes og vendes mel, natron og salt meget forsigtigt, lidt ad gangen, i dejen. Kom dejen i en bageform beklæad med bagepapir smurt godt med smør. Bag kagen ved 180 grader i 30 min., skru derpå ned til 160 grader, og bag videre i 15 minutter. Køl af.

Chokolademousse: 
100g mørk chokolade
50g smør
2 æggehvider
100g flormelis
1 dl piskefløde
1 æggeblomme
(evt. reven skal af 1 appelsin)

Smelt chokoladen over vandbad. Smelt smørret. Pisk æggehviderne stive med flormelis, der tilsættes lidt efter lidt. Pisk fløden til cremet skum. Hav alle tingene klar nu! Rør den smeltede chokolade og det smeltede smør (ikke for varmt) sammen med æggeblommen. Vend de piskede æggehvider og flødeskummet i massen (sammen med appelsinskal). Sæt den på køl.


10 kommentarer:

 1. MUMS! Chokolade med chokolade på er og bliver altid en vinder hos mig...

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig - chokolade med chokolade er altid godt :o)

   Slet
 2. Nøøøj, den ser lige tilpas tung og syndig ud. Og med både chokolademousse og chokoladeis - ja, så er det jo intet mindre end himmelsk :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er SÅ god den kage! og mousse og is er også mega god :o)

   Slet
 3. Det er en vinder Camilla! Jeg er blevet meget mere overbevist om, at jeg må eje en ismaskine! Og tak for sidst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak for sidst :o) Jeg syntes at det var tilpas lang tid siden vi sidst havde fået det, men jo det er lige præcis en vinder :o) Uh, en ismaskine er altså bare så skøn!

   Slet
 4. Ja, men det er jo en jungle:-) Skal bare også prøve den der rocky road fra new yorker by heart - udover den her chokoladeis!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du har mulighed skal du have dig en med kompressor. Det er der i min, og den kostede kun omkring 1000,- De dyrere med kompressor til 3-5000,- er muligvis bedre, men det er også noget af en pris! Uh, den rocky road er sååååå god :o)

   Slet
 5. Nøj det er da godt nok chokolade chok på den gode måde :-) Mums det ser godt ud

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så meget chokolade, at det forstår man næsten ikke :o) Men det smager ligeså skønt som det ser ud :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...