søndag den 1. september 2013

Frederikshavns Fabelagtige Fiske Fristelser

I torsdags havde jeg den udsøgte fornøjelse at få lov at besøge og anmelde Restaurant Snerlen i Frederikshavn sammen med de andre blogger-piger (sans Bitten, som desværre ikke havde muligheden). Jeg kan ligeså godt sige det som det er... det var HELT fabelagtigt! Sjældent (måske aldrig) har jeg fået SÅ lækker mad, og det var bare den mest perfekte aften.

Det var lidt spøjst at være tilbage i siloen for inden junior kom til verden arbejdede jeg hos en virksomhed med beliggenhed i siloen :o)

Vi startede med at få en lille snack og lidt lækre bobler (Zillinger Indiskret Sekt Rosé). Den lille snack bestod af sprødstegt torskeskind, tangchips og hummerchips. Alle dele var lækre, men især hummerchipsene var et hit synes jeg.

Ved vores bord var der smukt dækket op, og der blev virkelig kræset for os. En lille skøn detalje var valget mellem danskvand eller mineralvand :o)

Den første ret vi fik var
'Et lille forspil':
Frisk kammusling med ristet koral og beurre blanc serveret i skal 
og serveret med Van Volxem, Saar Riesling til.

Jeg eeeelsker kammuslinger, men har aldrig fået dem rå før. Jeg frygtede det værste, men det var den mest vidundelige lille ret, og "smørsaucen" der var til var en himmerigsmundfuld! (jeg skal vist til at eksperimentere lidt med beurre blanc herhjemme) Yderligere var det som man kan se, en yderst smuk ret :o) Selvom det var et meget højt niveau alle retterne lå på, var denne lille lækkerbisken nok min favorit på aftenen!

Efterfølgende kom der lidt lækker brød på bordet. Serveret i en kurv med varme sten - et super tip, til at holde brødene lune! Der var lækker smør til med røget salt på. Jeg kunne nærmest leve af brød og smør, især af denne kvalitet :o)

Næste ret var
'En Dugfrisk Begyndelse':
Blæksprutte på tre måder – dampet, ristet og stegt. Serveret med nye kartofler fra Vasen, silderogn, estragonmayo, vagtelæg med rygeostcreme og tallerkensmækker med morgendug

Jeg har aldrig været den store fan af blæksprutte, men jeg kan nu konkludere, at det er af den simple grund, at jeg aldrig har fået ordentlig blæksprutte! De 3 måder blæksprutten var tilberedt på var allesammen super skønne og det smagfulde og smukke tilbehør gjorde retten i en klasse for sig indenfor blæksprutteretter :o)


Næste ret var
'Besøg fra Skærgården':
Dampet rødspætte og squash fra Svipperhøj med indhyllet jomfruhummer. Hertil smørstegte muslinger fra Skærgården og muslingesauce
og serveret med Paul Kubler, Pinot Blanc ’K’ til

Suk! Endnu en lækker og smuk ret. Rødspætten var fin og delikat, squashen med jomfruhummerhale lækker og sprød, de stegte muslinger og muslingesaucen var 'to die for'. En ret som måske virker simpel, men som smager vidunderligt og perfekt sammensat.

Efterfølgende fik vi en lille tur på på restaurantens tagterasse, og jeg knipsede også lige et par billeder i restauranten hvor man kan se ind til kokkene og de søde tjenere, som gjorde vores aften endnu skønnere.

De fleste af os begynde at kæmpe lidt med belysningen på billeder omkring dette tidspunkt, men stemningen når man sidder i restauranten var helt i top. Men jeg beklager lidt kvaliteten af de efterfølgende billeder :o)

Næste ret var
'En sprød lille sag':
Skindstegt multe med gule-, røde- og bolchebeder fra Svipperhøj , sauce gastrik, brunet smør og krondild
og serveret med G. Prieur, Bourgogne Blanc, Chardonnay til.

Jeg ved, at jeg begynder at gentage mig selv, men ih, hvor det smagte skønt. Jeg har nogle gange forsøgt at skindstege fisk herhjemme, men jeg tror jeg opgiver efter denne skønne sprøde multe! Den var perfekt stegt og tilbehøret passede super godt til.

Næste ret var
'Sidespring til Hirsholmene':
Havtaske stegt på ben og dansk sorthummer fra Hirsholmene med hønseglace, hvid, gul og lilla blomkål fra Svipperhøj – også som puré og crudité
og Barale Barolo, Dolcetto d’Alba dertil.
Selvom jeg elsker fisk og også gerne prøver forskellige ting når jeg står ved fiskemanden, så har jeg aldrig før fået havtaske... og hvor er det dog en fejl! Jeg har altid hørt positivt om havtaske og hvor var det dog en lækker fiske! Ja, det samme kan sige om både hummer og krabbe. På dette tidspunkt var jeg ved at være ret mæt, men det smagte simpelthen så godt, at jeg ikke kunne lade være at spise op :o)

Næstesidste ret var
'Et frisk pust':
Hyldeblomstsorbet med vilde brombær, hindbær fra Svipperhøj og solbær fra egen have
og serveret med Pedro Ximénez, Don PX Natural til. 

Jeg er normalt ikke så forfærdelig stor fan af hyldeblomt, men denne lækre lille sorbet smagte fantastisk. Jeg tror det var fordi den smagte rigtig af hyldeblomst og ikke parfumeret og kunstigt som mange andre ting gør. Konsistensen var ligeledes helt i top og en lækre marengs nedenunder var lige mig.

Den sidste ret var
'Det søde liv':
Mirabeller fra egen have serveret på en bund af hvidchokoladecreme med iscreme og gelé lavet på hyben, havtorn og gulerødder

Jeg glemte fuldstændig at tage et billede af denne ret... men satser på at låne et af en af de andre piger :o)

Desværre var det nok den eneste ret på aftenen der skuffede en smule. Den var flot og dele af den (fx. isen) var også super lækre, men det var bestemt ikke favoritten.

Snerlen har ikke et fast menukort, for alle retter er baseret på hvad der er godt, i sæson og hvad kokkene lige den dag har lyst til at lave. Det synes jeg lyder som et super koncept, for især når det drejer sig om fisk, skal det jo været det bedste og mest appetitlige der lander på tallerkerne.

Jeg ved godt, at I og med vi oplevede denne skønne aften uden at få dankortet op ad lommen, er vi jo blevet betalt for at skrive en anmeldelse. Men jeg tror med 100% sikkerhed, at min anmeldelse ville være ligeså positiv, hvis jeg selv havde betalt. For det var altså en helt unik oplevelse. Maden, servicen, stemningen, vinen var helt i top og jeg glæder mig allerede som en sindsyg til at komme en tur forbi Snerlen igen en anden god dag (der skal dog nok lige spares lidt op først ;o) Husbonden er også helt vild og spekulerer hele tiden på, hvornår vi kan finde en undskyldning for at komme afsted for som den fiskeelsker han også er, er han meeeeget misundelig!

10 kommentarer:

 1. Det lyder lækkert. Jeg kan godt lide at det er kokken som bestemmer hvad der er på menuen den enkelte dag. Så er man sikker på at det frisk og lækre råvarer som bliver brugt.

  Lidt for langt fra Vejle, men ellers lyder det som et oplagt sted til en god middag

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var SÅ lækkert! Jeg synes også, at det er et super koncept. Hvis du kommer bare så meget som i nærheden af Frederikshavn synes jeg bestemt, at du skal aflægge dem et besøg, men ja - der er lidt langt fra Vejle :o)

   Slet
 2. Hvad koster en sådan aften med drikkevarer?

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Det kommer helt an på hvad du skal have at drikke, men tjek vores hjemmeside ! http://www.snerlen.dk/dk/restaurant/aftenmenu.html Og besøg os endelig

   Slet
  3. Tak for svar Emil - jeg burde nok have skrevet det, men det forsvandt åbenbart lige i svinget :o)

   Slet
 3. Hold nu op, hvor ser det ud til at I har haft en fantastisk aften. Overvejer at overtale mine forældre til at tage med næste gang jeg er i Jylland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, det var SÅ fantastisk! Du burde virkelig overtale dine forældre :o) Jeg er sikker på, at du ikke vil fortryde det :o)

   Slet
 4. Det ser jo helt vild lækkert ud. Så mange fine detaljer... Nå nu man elsker fisk så bliver man altså stor misundelig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var simpelthen SÅ fantatisk! Jeg vil enormt gerne afsted igen, for det var virkelig en oplevelse, og som fiske elsker bør man unde sig selv den oplevelse en dag :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...