onsdag den 1. april 2015

Emma af Jane Austen

Dette er ikke en boganmeldelse, men blot en fremvisning at mit seneste køb. Det var en "tillykke med at du har fået et job"-gave til mig selv :o)

I februar måned var jeg med i Lovebooks' fælleslæsning af Emma af Jane Austen. Jeg elsker bogen, historien, filmen og ikke mindst Mr. Knightley. I modsætningen til resten af verdens kvinder (sådan føles det i hvert fald), så synes jeg, at han er den skønneste Jane Austen-mand og ikke Mr. Darcy, som jo ellers er et populært valg. Men jeg hev min gamle, ikke særligt kønne, paperback udgave af Emma ned fra boghylden og læste den glædeligt. Jeg læste den blandt andet i bussen både på vej til og fra den jobsamtale, som endte med at give mig et nyt arbejde. Jeg gik faktisk så langt, som til at sige, at hvis jeg fik jobbet ville jeg ende med at elske Mr. Knightley endnu mere end jeg gjorde i forvejen.

Da jeg jo så lykkeligvis endte med at få arbejdet følte jeg lidt som om, jeg burde vise Mr. Knightley min taknemmelighed ved at forære mig selv bogen i en finere udgave. Det er i øvrigt en virkelig slem afstikker, som jeg ikke havde tænkt på før jeg begyndte at læse med hos Paperback Castles, at man kunne købe en bog, som man allerede har i forvejen. Det er ikke noget jeg har gjort før, og ikke noget jeg kommer til at gøre super meget, men jeg kan alligevel godt se logikken i, at de bøger, som jeg elsker allerhøjest også fortjener at være en værdsat udgave. Jeg kunne ikke finde på fx. at skille mig af med mine elskede Harry Potter-bøger, selvom de er blandede, slidte og første udgave blandet sammen, men derfor vil jeg fx. gerne alligevel en dag have en smuk samling af alle 7 bøger i matchende udgave :o)

Anyway, det var også Rikke, som viste denne smukke udgave frem af Emma på instagram, og jeg blev enig med mig selv om, at det skulle være den jeg skulle forære mig selv og hvor er den bare smuk, og hvor glæder jeg mig allerede til snarest at læse bogen igen :o) Den er købt hos Folio Society, som har så mange fine bøger! På ønskesedlen står også denne smukke udgave af Little Women. Men jeg elsker den smukke guld-bog med fine illustrationer og en skøn fornemmelse i hænderne, når man sidder med den ... allerhelst med en kop te og en lille snack - som ikke fedter! (ingen chokoladefingre i min smukke bog!)

Jeg tænker egentligt, at det er et lidt alternativ valg af "Tillykke med at du har fået job"-gave ... Gav I andre også jer selv sådan én, og i så fald hvad var det? Jeg tænker, at det er mere "normalt" med en ny taske, nye sko eller en ny garderobe, men jeg skal gå i sweatshirt og arbejdsbukser, så der var ikke nogen grund til en ny garderobe ;o)


6 kommentarer:

 1. Så smuk en bog - kan godt forstå at du er vild med den

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig meget, meget smuk! :o)

   Slet
 2. Hold op, hvor er coveret dog tøsefint!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. SÅ tøsefint! Jeg elsker det :o)

   Slet
 3. Det er simpelthen den smukkeste bog jeg længe har set! Den kan jeg godt forstå, at du måtte have! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nærmest grotesk smuk! Det var simpelthen kærlighed ved første blik - og en evig en af slagsen fornemmer jeg :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...