Endnu en ret fra sidste uge - og endnu engang med opskrift fra Skagenfood. Det var husbonden der lavede maden, og det smagte rigtig dejligt! Menuen stod på salat af bagte rodfrugter med græske oksekødsfrikadeller
- 1 pk rodfrugtemix
- 2 fed hvidløg
- 0,25 tsk timian
- 2 spsk Honning
- 4 spsk olivenolie
- 1 stk frillicesalat
- 2,5 spsk balsamico
- 75 g feta
- 50 g ristede græskarkerner
- salt og peber
Skræl rodfrugterne og skær dem i ensartede og ikke for store tern. Snit hvidløgsfeddene i tynde skiver og bland dem med rodfrugter, hvidløg, timian, honning, olie, salt og peber. Fordel rodfrugterne på en bageplade, så de ligger i ét lag og bag dem ved 225 grader i ca. 20 min. til de er møre. Skyl salaten, slyng den tør og bræk den i mundrette stykker. Lad rodfrugterne køle lidt af og anret dem på ovenpå salaten. Dryp med balsamico og drys med smuldret feta og ristede græskarkerner.
Dertil oksekødsfrikadeller tilsat lidt feta og soltørrede tomater.
Alt i alt smagte det bare rigtig lækkert! Dog vil jeg en anden gang putte en smule mindre balsamico på - der var en smule i overkanten. Ikke at det smagte dårligt, men lidt mindre næste gang :o)
Mums det ser lækkert ud... det må jeg helt sikkert prøve af en dag... :D
SvarSletKnus Bianca
Hej Bianca,
SvarSletmange tak for de søde ord. Du kan sagtens prøve det en dag, for det er virkelig lækkert!
knus
Camilla