tirsdag den 13. september 2011

Gratineret pasta med rejer og tun

Gad vide hvorfor jeg ikke har blogget siden fredag? Faktisk har jeg svært ved at huske, hvad jeg har lavet siden sidst... Er det mon et tegn på ammehjerne selvom jeg ikke ammer? Jo, jeg var til fødselsdag hos min svoger lørdag, men ellers har det vist bare været en lille ret utilfreds baby, der har optaget det meste af min tid :o)

En eller anden dag i sidste uge lavede jeg en rigtig lækker ret fra min madplan, men et eller andet siger mig, at det var den forkerte dag, men det betyder heldigvis ikke så meget :o)Gratineret pasta med rejer og tun ("Fedtfattige retter" af Kathryn Hawkins)
4 pers.

225g pasta i tre farver
1 spsk olie
1 bundt forårsløg, istandgjort og hakket
175g champignon i skiver (brugte 1 glas)
400g tun i vand, afdryppet og i flager
175g pillede rejer, optøet hvis frosne (jeg bruger bare frosne!)
2 spsk maizena
4 1/4dl skummetmælk
4 mellemstore tomater, i tynde skiver
25g rasp
25g revet ost - fx. cheddar eller parmesan
salt og peber

1. Varm ovnen til 190gr. Bring en stor gryde letsaltet vand i kog og kog pastaen efter pakkens anvisning. Lad den dryppe godt af.

2. Varm imens olien på en pande og sautér de hakkede forårsløg - minus en håndfuld - og champignonerne under omrøring i 4-5 minutter til de er bløde.

3. Hæld den kogte pasta i en skål og bland den med forårsløg, champignon, rejer og tun. Sæt den til side.

4. rør maizena ud i lidt mælk til en jævning. Hæld resten af mælken i en gryde og rør jævningen i. Varm mælken op under omrøring, indtil den tykner. Krydr saucen med salt og peber.

5. Hæld saucen over pastaen og bland alle ingredienser godt. Hæld pastablandingen i et ovnfast fad og sæt det på en plade eller rist.

6. Anbring tomatskiverne oven på pastaen og drys rasp og revet ost over. Bag retten i 25-30 min., til den er gylden. Drys med resten af forårsløgene (som jeg glemte - lol).Jeg kan helt klart anbefale denne ret - det smager super dejligt, og det er helt sikkert en af favoritterne her i det lille hjem.

9 kommentarer:

 1. Mums hvor lækkert!
  Kender godt det der med at dagene nogengange forsvinder i hukommelsen, men mon ikke de dukker op igen :D
  Knus

  SvarSlet
 2. Uhmmm det ser bare for lækkert ud! Måske skulle jeg lige prøve den af, jeg skal dog finsnitte champignonerne for at manden min ikke løsker dem fra!
  Det skal lige siges, at man altså godt kan få ammehjerne selvom man ikke ammer! Jeg har haft det i snart 6 måneder efterhånden ;) Jeg glemmer også de mest basale ting og det er indimellem vildt frustrerende!

  SvarSlet
 3. En super lækker ret du har lavet. Tun falder dog ikke i god jord hos os, så jeg ville nok erstatte tunen med laks tror jeg ;o)

  SvarSlet
 4. det ser lækkert ud. kig forbi min hvis du får lyst på linebiine.blogspot.com :)
  //Linebiine

  SvarSlet
 5. Ummm det ser lækkert ud - det må jeg prøve når der bliver tid til at tænke på madlavning igen efter valgkampen er overstået ;-)

  SvarSlet
 6. Haha, ååh Camilla - pyt skidt, lækkert ser det jo ud :)

  Hils den sure baby fra mig ;)

  SvarSlet
 7. Uhmm, lækker opskrift, skal helt sikker prøves:-)
  Med hensyn til ammehjernen, min piger er nu 8 og 11 og jeg synes ikke at det er blevet bedre :-)

  Tak for en god blog,

  Mvh Lene

  SvarSlet
 8. Bianca - det håber jeg også at de gør, for jeg mangler dagene :o)

  Agnethe - jeg er sikker på, at retten vil være ligeså lækker uden champignon :o) Godt at høre, at man kan have ammehjerne uden at amme, og at jeg ikke er den eneste ;o)

  Merca - jeg tror helt bestemt at det også vil være lækkert med laks... faktisk tror jeg, at jeg må prøve det næste gang :o)

  SvarSlet
 9. Line - tak :o) Jeg kigger straks forbi

  Helle - ja, nu er det jo lige ved at være op over - håber at alt går som det skal, og så kan jeg klart anbefale retten :o)

  Kristina - tak :o) Jeg skulle hilse igen fra den sure baby ;o)

  Lene - tak :o) Åh gud, bliver det ved så længe?!?! Så må jeg vel hellere vænne mig til det :o)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...