torsdag den 15. september 2011

Pasta, Pesto et Portobello

I mit næste liv vil jeg være italiener, eller i hvert fald bo i Italien, for selvom jeg er en ægte angloman, så ville jeg elske at spise pizza, pasta, risotto og italiensk is hele tiden :o) Til gengæld ville det nok betyde, at min livvidde ville være KÆMPE - lol. Nå, men forleden dag faldt jeg over en kæmpe basilikum i Føtex, og opfandt en hurtig lille ret baseret på basilikum - nemlig pasta med pesto og portobello-svampe. Det var let og meget lækkert.

Pasta, pesto og portobello - 2 pers.
1 pk. frisk pasta - jeg brugte Levevis fuldkorns-linguini
1 pk. portobello-svampe
2 fed hvidløg
150g friske tomater
1 bundt basilikum
20g frisk parmesan
15g pinjekerner
olivenolie
salt og peber

Pluk og skyld basilikum, pil hvidløget. Blend basilikum, hvidløg, parmesan, pinjekerner og olivenolie i en lille blender. Mængden af olie skal bare være når det er passende - ikke for tyk, ikke for tynd. Steg svampene ved ret hård varme i lidt olie i en sauterpande. Når de er gennemstegte tilsættes tomaterne i et par minutter. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Tilsæt pastaen til svampe og tomater - dræn den ikke for meget, der må gerne hænge en smule pastavand ved. Tilsæt pestoen, varm det hurtigt igennem, og server straks. Mums siger jeg bare... jeg er rigtig glad for kød, men jeg må indrømme, at jeg savnede det slet ikke - for her blev man mæt i smag :o)


2 kommentarer:

  1. bum! så er man på vej i seng og får lige smidt sådan en lækker tallerken ind på nethinden.. mon der er lidt natmad i mit køleskab ;) glæder mig forresten til at du invitere på chocolate russians ala Piskeriset ;P

    SvarSlet
  2. Undskyld :o) Hihi, jamen det kræver jo, at jeg får skaffet mig en kakaolikør først - men jeg skal kigge på det :o)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...