tirsdag den 29. november 2011

Oksekødsstew med øl

Jeg er lidt bagud med at blogge, så jeg har slet ikke haft tid til at fortælle om de andre måltider vi fik i weekenden. Fredag aften havde jeg 2 veninder på besøg til spisning, brætspil og Vild med Dans-finale. Det er desværre ikke så tit vi får spillet, og det er lidt en skam, for jeg elsker brætspil. Men vi tog da en form for revanche for vi stoppede først igen kl 02.30 :o)

For at det skulle være lidt let havde jeg planlagt at vi skulle have stew til aftensmad, da det jo mere eller mindre passer sig selv. Det gik dog ikke helt som forventet med min planlægning, for jeg endte med at være inde i byen til frokost med den ene veninde og så skred min tidsplan. Heldigvis kunne jeg lokke husbonden til at lave maden, og det klarede han til UG :o)

Oksekødsstew med øl - 4 pers.
600g oksekød i tern
2 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
6 gulerødder - skrællet og i skiver
1 bundt forårsløg, finthakket
1 glaskål - skrællet og revet på et groft rivejern
1 glas champignon - med væske
engelsk sauce
salt og peber
laurbærblade
2 dl øl - gerne lidt mørk
ca. ½ liter vand/bouillon
fløde
kulør
1dl ærter
4dl ris
6dl vand

Svits de 3 slags løg, og brun derefter kødet. Tilsæt gulerødder, glaskål. champignon, engelsk sauce, salt og peber, laurbær, øl og vand. Sæt gryden (hvis den da kan holde til det) i en forvarmet ovn på ca. 150 grader. Lad det stå i ovnen i et par timer. Sørg for at tjecke det en gang imellem, så det ikke koger tør - hvis det ser lidt tør ud tilsættes lidt ekstra vand.

Kog ris efter anvisning på posen. Når der mangler et par minutter til risene er klar, tages stew'en ud af ovnen og tilbage på kogepladen. Tilsæt en sjat fløde og evt. lidt kulør, hvis du synes. Smag til og tilsæt ærterne. Lad dem blive varme og server sammen med risene.

3 kommentarer:

  1. Tak for sidst - det var skønt at se dig, junior, gemalen og Karina :-) Håber at der ikke går lige så lang tid inden vi skal spille næste gang!

    Maden smagte super godt :-) Dejligt at husbonden kunne hjælpe med aftensmaden, så du, junior og jeg havde tid til at hygge inde i byen :-)

    SvarSlet
  2. Kristine - det var heller ikke så ringe endda :o) Hihi, det med billederne skal jeg nok sige til husbonden - det er hans værk :o)

    Helle - selv tak. Det var også rigtig dejigt at se både dig og Karina. Jep, det var rart at vi også fik tid til en tur i byen :o)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...