mandag den 7. november 2011

Pesto laks og æble-avokadosalat med valnødder, rødløg og clementindressing

Vi forsøger at få den anbefalede mængde fisk her i den lille husholdning, men det er desværre ikke altid, at det lykkes. Men i lørdags fik vi i hvert fald den ene gang med en lækker omgang laks. En overgang fik vi rigtig meget laks (var jeg mon på Vægtkonsulenterne?!?), men det var tit at vi fik de frosne stykker, og jeg endte med at blive VILDT træt af laks, og har siden været lidt ambivalent i mit forhold til fersk laks. Men lørdags hentede husbonden fersk laks hos fiskemanden, og det var bare så godt :o)


Pestolaks (2 pers.)

2 stykker fersk laks
2 spsk pesto
lidt olie
salt og peber

Smør de 2 spsk pesto ud i bunden af et ildfast fad. Læg laksen ovenpå med skindsiden opad. Dryp olien på skindet og krydr med salt og peber. Bag laksen i oven ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. Vær sikker på, at laksen ikke får for længe.

Æble-avokadosalat med valnødder, rødløg og clementindressing (Skagenfood)
1 frillicesalat
2 æbler
2 avokadoer
1 rødløg
2 clementiner
1 spsk. citronsaft
2 tsk. fintrevet citronskal
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
75 g valnødder
Salt og peber

Skyl salaten, slyng den tør og bræk den i mundrette bidder. Befri æblerne for kernehus og stilk, avokadoerne for skal og sten og løget for skal og rod - snit det hele i fine tynde skiver. Bred salaten ud på et fladt fad og anret æble, avokado og løg dekorativt ovenpå. Pres saften af de 2 clementiner og pisk det sammen med citronsaft, -skal, presset hvidløg, olie salt og peber og smag til. Dryp  dressingen over salaten, drys med grofthakkede valnødder og server.

6 kommentarer:

 1. Brugte du købepesto? Jeg mangler en god købepesto, jeg synes nogle købepestoer har en lidt for syntetisk smag - hvilken kan du anbefale?

  SvarSlet
 2. Ej altså, Camilla hvor ser det lækkert ud. Den dressing, skal da helt klart prøves :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 3. Det ser godt ud - du er vist ret godt til at variere dine fiskeretter, lader det til ;) Jeg synes faktisk at de frosne laksestykker smager fint, men der er selvfølgelig ingen tvivl om at det ferske smager bedre ;D

  SvarSlet
 4. Lilli - ja, det var købe-pesto. Jeg plejer bare at bruge den billige fra Føtex, som jeg ikke synes har så syntetisk en smag, for jeg vil give dig ret i, at hjemmelavet er helt sikkert bedst :o)

  Birthe - tak, det smagte også dejligt. Dressingen kan klart anbefales, den var lækker :o)

  Xenia - tak, jeg synes nu ellers tit, at vi får det samme fisk igen og igen, men det kan da godt være, at det ikke er sådan. Jeg synes også, at de frosne er okay, men jeg har som sagt bare fået for mange af dem, så jeg har lidt svært ved dem nu :o)

  SvarSlet
 5. Vi har også lidt udfordringer med at få den anbefalede mængde fisk indenbords- og det virker som om at hverdagssushi er for dyr en løsning, så vi har netop bestilt en fiskepakke.
  kh SS

  SvarSlet
 6. Ja, det er jo det - jeg kunne såmænd sagtens spise sushi et par gange om ugen, men det synes pengepungen nok ikke om! Ih, jeg viller gerne have en ugentlig fiskepakke - mums :o)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...